Sergiu Mânolescu, inspirat de 200 de lei, a devenit inventatorul superstițiilor de Crăciun și Revelion

Stiti ca sunt tot felul de superstitii de... well, de orice, pentru orice ocazie. Cum e vreo sarbatoare, vreo curce in calendar, vreo sarbatoare crestina, pagana si de altfel, hop apar si superstiții si tradiții.

Ce să faci? Ce să nu faci?

Ei bine, eu tind să cred că sunt două superstiții, de Crăciun și Revelion gândite bine. Uite cum a decurs treaba.

Sergiu Mânolescu i-a împrumutat colegului și, credea el, prietenului Mihail Pleașcă, 200 de lei. Sumă mare, dar nah, împlinea omul doi ani de la nuntă și-l linșa nevastă-sa dacă nu-i dădea cadou un inel cu Swarovski (pe care ea să-l prezinte drept diamant veritabil) și un buchet cu flori. Preferabil trandafiri roșii, nu galbeni, că ăia înseamnă gelozie, nu albi, că ăia sunt prea banali. Asta e. I-a dat cu inima puțin îndoită cei 200 de lei pe care-i mai avea în portofel, în timp ce se gândea cu jind la cele 4 beri și la ceafa în sânge, cu cartofi prăjiți și cu mujdei pe care nu mai avea să pună botul seara, cu prietenii, în bodega din capătul străzii. Știi tu, aia de pe stânga, cu pereți plini de graffiti, cum ieși din clădirea de birouri.

Se întâmpla asta prin septembrie, spre final. Și s-a făcut octombrie. 5 octombrie, ziua de salariu. Și Sergiu aștepta banii de la Mihail dar, vezi tu, omul își luase o vacanță de 3 zile la Milano, s-o ducă pe nevastă-sa să-și zgâiască aia ochii prin vitrinele magazinelor de fițe și să se pozeze cu niște pungi goale, de firmă, în fața lor. Cum să îl lași pe om, fără bani, în mini-trip-ul lui?

Și s-a făcut 5 noiembrie. Iar zi de salariu, dar Mihail era liber, că-i făcuseră gemenii febră și stătea cu ei în medical.


Când 5 decembrie a venit și Mihail de bani n-a pomenit, mintea lui Sergiu Mânolescu a început să lucreze. Ia să arunce el în omul nostru cu superstiții și tradiții, poate-poate îi dă banii înapoi.

Și așa au apărut următoarele, care se regăsesc, de atunci, an de an, în materialele must-have de sărbători, ale tuturor site-urilor de news.

Cică spune superstiția că nu e bine să ajungi în seara de Ajun fără să recuperezi datoriile de la toți cei care-ți sunt datornici.  Că nu o să ai parte de bani, sănătate și iubire anul viitor. Nici tu, nici cei de la care ai de recuperat.

Și dacă Mihail Pleașcă nu o să se simtă, Sergiu s-a gândit în avans și a mai pus pe foaie o superstiție. O superstiți de Revelion. Cică nu e bine să intri în anul nou cu bani luați împrumut. Trebuie să-i dai pe toți înapoi, altfel o să ai datorii tot anul.

Și dacă nici după asta Pleașcă nu ar fi returnat cei 200 de lei îmrpumutați, lui Sergiu nu i-ar mai fi rămas decât să spere că toate prietenele, colegele și rudele soției lui Mihail să își dea seama că inelul cu diamant, cumpărat din banii lui, nu e decât un amărât de inel cu Swarovski.

Ce-o fi fost, ce nu o fi fost, asta nu se mai știe. Cert e că superstițiile de Crăciun și Revelion, inventate de Sergiu Mânolescu, într-o clipă de disperare, au ajuns să fie share-uite și like-uite pe toate wall-urile conturilor online ale ziarelor și revistelor de la noi. Și de peste hotar.

sursa foto: http://www.factswt.com

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii