Posts

Showing posts from March 6, 2007

Color me pretty

Citisem demuuuult de tot cand eram obsedata de psihologie in tot felul de reviste si carti despre influenta si semnificatia culorilor.
Ok, din cate retin era o comparatie rosu vs. albastru. Rosu te facea sa te simti increzator, optimist, te ajuta sa inveti sau sa intelegi mai bine anumite lucruri. Mai pe scurt, te ajuta, desi te agita putin. Tocmai asta era... te facea mai activ.
Pe de alta parte, albastrul te linistea, te facea mai calm, mai "bleg"... dar iti scadea si productivitatea.

Zis si facut. Mai nou, niste cercetatori de pe la nu stiu ce facultate din Michigan (probabil) au zis asa: niciodata inainte de un interviu/examen/test (orice fel de actiune care presupune competitie si are la baza castigi sau pierzi) sa nu porti/privesti rosu! Pentru ca, zic ei, in timpul testului (sa-i zicem asa) creierul lucreaza si, sub influenta culorii rosu, iti transmite stari de "esec", "nemultumire". Ce mai! Ai impresia ca nu esti bun de nimic si you already see you…

Missing piece

Image
Acum vreun an si ceva am dat peste site-ul asta. E asa, dragutz. Nu stiu de ce atunci cand l-am gasit mi se parea o chestie asa... super optimista (in final). Acum mi se pare doar ceva dragutz.
O insiruire de imagini si idei.

Take a look.

Aici