Posts

Showing posts from March 4, 2008

Muntele vazut dinspre Casa Presei

Image
Ciudat... Muntele si Bucuresti... Contradictie in termeni, non-sens, antagonie

Despre plictiseala

Ma tot incearca o stare...de ceva timp, asa cum incerci apa cu varful degetului sa vezi daca nu-i prea calda sau prea rece. Si de vreo cateva zile s-a aruncat in plin in mine si nu-mi mai da pace. Nu am cum s-o prind de o manutza si sa o scot afara pentru ca nici motive nu am. In schimb, am gasit niste citate de la Cioran referitoare la plictiseala si modul cum o percepea el. Nu prea mai sunt multe de zis...

"Dintr-o dată am simţit prezenţa nimicului în sângele meu, în oasele mele, în respiraţia mea şi în tot ceea ce mă înconjura. Eram vid ca şi obiectele. Nu mai era nici cer, nici pământ, ci o întindere imensă a timpului, a timpului mumificat"
"Omul îşi pierde iluziile, din cauza plictiselii, îşi pierde iluziile care îl ţin de fapt în viaţă. Iar dacă îşi pierde iluziile (...) atunci trebuie să-şi piardă până la urmă şi somnul. Nu mai poate să doarmă."
"Melancolia, groaza, tristeţea şi extazul se ramifică din trunchiul masiv al plictiselii, de aici nediferenţiere…

Sange, sperma, saliva, transpiratie

Image
Eram in metrou. Ma uitam la o tanti care citea foarte preocupata o revista. Ma rog, citea e un nume mare. Rasfoia, pentru ca era o revista cu haine, farduri, pantofi, accesorii si alte inutilitati. Si cum rasfoia ea, atunci cand ochii mei se propteau in paginile revistei, don'soara se uita la o pagina care avea titlul ceva legat de frumusete la preturi mici or something. Si pe langa cateva farduri erau acolo mai multe parfumuri. Deci, trag eu concluzia, frumusetea e olfactiva si fac repede legatura cu noul parfum de succes "Secretions Magnifiques". Ce-i asa de special la el? Pai e foarte... uman, so to say. Principalele (si poate chair singurele) mirosuri disponibile de la S.M. sunt urmatoarele: sange, sperma, saliva, transpiratie. Zicea cineva ieri ca ar merge si unul cu miros de lacrimi.