Posts

Showing posts from August 16, 2008

It's alive! And kicking!

Image
A fost odata ca niciodata... un dentist. Si odata ca niciodata, acum vreo doi ani si un pic, incepuse sa ma doara o masea. TARE. Si-am fost la acel dentist de poveste care mi-a semi-distrus maseaua si mi-a pus un pansament... Trebuia sa revin peste vreo trei saptamani. Of course, au trecut doi ani si un pic, pansamentul a picat cu o bucatica de masea cu tot... Restul povestii e lung si linistit pana.... pana acum ceva vreme cand, periodic - o data la o saptamana sau doua - se criza (maseaua). Well... in ultima saptamana facea galagie zilnic...cateva minute. De azi dimineata face galagie (inchipuiti-va toti vecinii ascultand manele si dansand sau ce-or face ei cand asculta manele). Si nu se mai opreste. Si galagia devine din ce in ce mai mare... ca si cum, intre timp, de la zgomot s-au distrus peretii si au cazut, iar zgomotul devine insuportabil incat simti cum ti se umfla venele si stau sa explodeze. Mai pe romaneste, ma doare maseaua de-mi vine sa ma urc pe pereti. Si-a luat aliata …

Petitie anti-canicula

Canicula mi se pare obscena, ridicola si mult prea indrazneata. E ca si cum natura isi baga picioarele privind cu nepasare cum ne topim, cum devenim patetici si infransi. Spunea cineva ieri ca nu-i problema daca e prea cald, ca ne racorim... dar cand e frig ce facem? Pai va zic eu ce. Cand e prea cald te racoresti intr-o incapere cu aer conditionat, intr-un bazin cu apa, aparent cu o inghetata sau ceva rece de baut (aparent pentru ca e mai mult o idee decat o racorire). Dar n-ai cum sa scapi de caldura orice ai face. Intr-un colt acolo, intr-un moment de neatentie tot te prinde. Pe cand de frig scapi usor. Iti iei un pulover gros (eventual doua), o geaca groasa, un fula,r o caciula, o pereche de bocanci imblaniti si-ai scapat.
Cum se tot fac proteste, liste, petitii... de ce nu putem face asa ceva si pentru stoparea valului de caldura? Cum? Departe de mine raspunsul, dar cineva ar trebui sa-l gaseasca. Sa puna cineva mana si sa apese butonul. Nu! Nu ala, celalalt.