Posts

Showing posts from November 15, 2010

Your Highness, my prince

Prin visele mele s-au perindat mutle personaje si este deja un obicei prin a fi vizitata oniric de personalitati vii sau moarte. Imaginare sau nu.

Totusi, putem declara in mod oficial ca am trecut de la Becali si Zavoranca, doi oameni care mi-au perturbat visele de vreo doua trei ori, la ranguri mai inalte.

Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii si printul William. Eram in vizita la cei doi acasa. O camera obisnuita, cu un birou, niste scaune si pe jos perne asa ca in cafenelele cu specific oriental.
Printul era slab mort. Avea niste degete atat de subtiri incat erau, practic, oasele cu piele pe ele dar si oasele in sine erau super subtiri.

Si stia italiana foarte bine pentru ca il sunase la un moment dat cineva si vorbea in italiana la telefon.

Regina era asa... ca un fel de matusa, in ciuda varstei care ar face-o bunica. Dar nu, era ca o matusa. Si era imbracata asa, lejer.

UPDATE, 16.11 - si azi a anuntat ca se insoara. Cam giggly silly asa pare Kate asta a lui.

Treci la colt!

Să stai la colţ, pe coji de nucă. Pentru că ai făcut vreo greşeală, ai scris cu litere îngroşate alfabetul, nu ţi-ai învăţat poezia sau ai uitat să-ţi faci tema. Să stai la colţ pentru că un învăţător înalt, cu ochii reci, cu un sacou cu mânecile lungi a întreptat degetul arătător spre tine. Ameninţător şi sec. Capul tău cu ochi înlăcrimaţi şi obrajii roşii se vedea parcă rupt de corp, agăţat aiurea în vârful degetului arătător. "Treci la colţ!"

Acolo te aşteptau nişte coji de nucă. Sau poate nu te aştepta nimic, decât nişte fire de praf. În faţa ta, întreaga clasă. "Stai cu spatele la clasă!".

În gândul tău ajungi să te bucuri. - bine măcar că nu trebuie să vezi ochii tuturor colegilor tăi aţintiţi spre tine -

"Stai acolo şi gândeşte-te la ce ai făcut!".

De parcă poţi să te gândeşti la asta. Gândurile îţi zboară aiurea. La vremea de afarp. La grişul cu lapte pe care ţi l-a promis bunica pentru atunci când vei merge acasă, la... Uite un păianjen care stă …