Posts

Showing posts from February 6, 2007

nervi sau o stare de calm putin zdruncinata

Ok. Deci... m-am spalat pe cap. Nu-i ceva nou, practic acest ritual des, des, des - ca sa nu mi se ingrase parul care se ingrasa in timp ce eu sustin ca fac cura de ingrasare!!! Hello my body! TU trebuie sa te ingrasi, nu parul!!! - Ok, sa revenim... deci ritual - spalarea pe cap (mi se pare asa aiurea expresia asta, pt ca te speli si pe par). Evident ca am ramas fara balsam (cum am ramas si fara paine si mi-a fost lene sa cumpar) si acum nu il mai pot descalci!!!
Dar, nu vreau sa vorbesc despre parul meu incalcit si cele cateva grame de normalitate care ma impiedica acum sa iau foarfeca si sa il tai. Vreau sa vobesc despre superstitii. Nu de alta, dar mi-am dat seama ca am scapat de ele.
Cu pisica neagra nu am avut nimic. Insa aveam o colega prin liceu care scuipa ca un marinar de trei ori (parca) si facea nu stiu cati (probabil tot 3) pasi inapoi cand o pisica neagra ii taia calea.
Nu am avut superstitii cu marti sau 13. Desi e cool sa arunci vina in carca altcuiva si acest "altc…

The Prestige

Frumos film. Bine realizat. Cu mici frivolitati pe ici pe colo. Nu o sa va spun despre ce-i vorba. Oricum asta puteti citi oriunde... aici spre exemplu.

Mai interesant insa pentru pasionatii de... fizica. David Bowie e Nikola Tesla. Nu are cine stie ce rol, insa, "miezul" filmului e in jurul lui, in jurul muncii lui - curentul alternativ. In film, cu numele doar (pentru ca nu e jucat de nimeni) apare si Thomas Edison. Si cearta lor curentul alternativ (Tesla) vs. curentul continuu (Edison).

Restul e... magie, film... scenariu, regie. Satisfacator puse la punct.

Realitatea e istorie... a fizicii, a noastra. Tocmai asta e, pana la urma, o observatie fina: cum lumea a privit inventiile lui Tesla ca pe o magie... In film, insa, va loviti de "magie"... trucuri bine puse la punct.

Nu. Nu o sa va zic nimic care sa dezvalui filmul. Am atins doar putina fizica... si ca sa mai dezvaluim putina "magie" -->

Cine a inventat radioul? Marconi. WRONG! Tesla! Daca are cinev…