Posts

Showing posts from October 7, 2007

Frank Sinatra - Strangers in the night

Pentru ca azi am fredonat aproape non-stop si eu si colegul meu Tomi, Strangers in the night" a lui Sinatra, el spunand a a auzit melodia asta cand s-a trezit si eu am auzit-o prin tramvai, parca sau nu conteaza unde, savurati-o si voi.

Omul. O ingramadire de semne de punctuatie

In cautarea intelegerii propriei naturi, diversi filosofi si nu numai au venit cu tot felul de definitii. Aristotel spunea ca "omul este un animal social", la care Delacroix a adaugat ca "omul este un animal social care isi detesta semenii".Pentru Platon, omul era "o trestie ganditoare". Pindar considera omul "visul unei umbre".Apoi a venit Protagoras care spunea ca "omul este masura tuturor lucrurilor".Cel mai mult, insa, imi place cum a spus Nietzsche "Omul este o sarma intinsa intre animal si Supraom, o coarda peste un abis".

De ce ma gandeam la chestiile astea? De ce mi se falfaie prin minte intrebarea ce e omul? Nu stiu, poate pentru ca si eu sunt om si pentru ca in ultimul timp am cunoscut un peisaj asa de colorat de oameni si caractere incat incep sa ma intreb daca exista vreo definite intr-atat de universala incat sa ne poata cuprinde pe toti. Animal social da, e. Insa ma intreb exact cum. La ce se refera socializarea …

Mie imi place!

"Ce vesela esti azi!", ma intampina un coleg. Ei bine, sunt. Si nu am cine stie ce motive complicate. Sunt vesela pentru ca afara e asa calm si atmosfera are o atitudine oarecum melancolica. Sta sa ploua, uneori picura, poti sa te regasesti intr-un mediu natural si, oarecum ciudat, cald. Nu, nu e frig si din fericire nici nu te topesti. Stiu ca lumea-i suparata si ca vrea "vara inapoi". Eu nu!
E vremea sa iesi intr-un parc cu o mie de copaci pictati in cele mai tomnatice culori si sa te plimbi. Sa mergi aiurea in nestire si sa discuti chestii ciudate si fara sens (mai demult, acum vreo 7-8 ani numeam plimbarile astea acompaniate de discutii aparent absurde dar constructive, "masturbare verbala"). Si mai e fain pentru ca poti sa te inchizi la tine in camera - pentru cei care nu stau intr-o camera de trecere :(( - si sa asculti muzica, sa citesti diverse, sa te gandesti la diverse, sa stingi lumina si sa aprinzi o groaza de lumanari, sau poate sa ai doar mon…

SIAB

Image
Am fost la SIAB si mi-e lene sa scriu si sa descriu...
Deocamdata doar poze.


Si ca sa nu avem probleme cu drepturile de autor, sunt facute de Gabi.