Posts

Showing posts from November 14, 2008

Blushing

Nu vi se pare uneori că iarna sau atunci când e frig, vocile oamenilor se aud altfel, mai calde, mai... guturale (fără ca asta să implice vreo gripă)? Parcă aerul rece şi ceaţa din jur schimbă sunetul şi inflexiunea cuvintelor? Parcă într-un mod inexplicabil, corzile vocale sunt făcute să vibreze altfel. Mai cald...în ciudă aşa.
Sau poate frigul, care poate să picteze viaţă pe obrajii oricui insulă, tocmai sentimentul ăsta de viaţă, cald, uman până şi în cei care au uitat să fie aşa... oameni. Trece până şi de tencuiala unui fond de ten aşezat cu grijă pe faţă de vreo tânără cu iz ciudat de... domnişoară de pension. Intră, în mod ciudat, şi în case, schimbând atmosfera... sau nu. Poate nu. Dar afară, aerul rece reuşeşte să rupă nişte bariere sau măcar să le ridice puţin (sau să le lase jos?!) pentru ca toţi să fie altfel.

Controverse - Despre prostie

Stiti voi cercetatorii aia dusi, creati, zic eu, special pentru tabloidele lumii, care scot studii pe banda rulanta, care mai de care mai ciudate si WTF?!
Ei bine, au gasit ei si raspunsul la intrebarea ”de ce-s proaste femeile”. Super tare, am zis eu. Mai ales ca alea din prima categorie sunt prostute pentru ca se comporta asa si, in plus, pentru ca nivelul meu de misoginism depaseste anumite limite. Cum imi place sa transform oricum orice in bascalie - mai ales ca se cere de cele mai multe ori - am scris vreo cateva cuvinte pe tema asta.

Si de aici au inceput controversele, certurile samd. Asa-i, nu de la mine a izvorat acest studiu (de parca nu-i evident si stiut de toata lumea). Si mi-ar fi plcut sa fie ideea mea, nu sa ma ascund pentru ca-i funny, misogin atat cat trebuie (vezi partea finala).
In fine, eu pusesem la inceput, un avertisment - Aviz feministelor si ochii mari celor care se cred misogini. Asta a disparut. La fel cum am adaugat pe undeva pe acolo cum ca-i misogin studiul…