Posts

Showing posts from May 17, 2010

Grigio

Ati observat ca 90% dintre farmacii sunt super luminate? Si par asa albe si curate si "just died and went to heaven"? Pai cum sa nu te apuce pofta de cumparat vitamine, pastile, creme si siropuri cand intri acolo? Come on! Parca zici ceva de genul - OMG! Ce gri sunt eu fata de farmacia asta! Toate bolile parca le am. Got to make my day shiny! Si incepi sa cumperi.
Pe de alta parte, spitalele sunt pe dos. Super gri, murdare, fara aer, yayks. Si, atunci, cand mergi acolo cu doua coaste rupe, niste organe partial distruse si vezi "griul" zici - Come on, hai ca nu-s chiar asa de grav bolnav. Pe langa griul asta de spital, parca nu stau asa de rau. 
Don't get me wrong, e bine ca-s farmaciile asa curate si luminoase. Dasr spitalele de ce nu-s? Scolile de ce nu-s? Magazinele cu mezeluri de ce nu-s? Buticurile care vand tigari la bucata si pliculete cu ness, de ce nu-s? Si, pana la urma... oamenii de ce nu-s?

Reality tumble

E frig. Afara. Nu doar afara. E frig. E o senzatie dintr-aia de...
"Uite un catelus. Vezi ce simpatic e? Il tinem de proba trei zile, sa vedem daca iti place de el, daca lui ii place la noi si apoi, daca totul e ok, il cumparam." Si trec zilele alea trei si catelusul e vesel. Si nu zgarie, nu musca, nu strica, nu-si face nevoile in casa. Si tu te trezesti cu noaptea in cap sa-l plimbi prin fata blocului si la pranz il duci iar si seara il alergi prin parc. Si ii dai mancare si nu face mofturi si doarme la locul lui, nu se urca deloc in pat. Si apoi, cand vine ziua trei, seara, ii alegi nume. Pentru ca stii ca-i al tau. Si cauti pe net informatii despre el. Si te uiti la clipuri stupide pe YouTube despre cum sa-l dresezi. Si adormi fericit asa ca un prost.
Si ziua patru. Ora 6.30 dimineata. Te trezesti pentru ca sa-l duci afara si... surpriza. Ia-l de unde nu-i. "Unde-i Pastila?" / "Care pastila?" / "Cainele, mama. I-am zis Pastila." / "Pai …