Posts

Showing posts from November 23, 2010

Bunici versus parinti. A fi nepot sau fiu?

Des, din ce in ce mai des, aud chestii de genul - copiii au nevoie de atentia, caldura, calmul si grija bunicilor.

Ok, nimic de comentat, dar atunci cand crezi si spui ca un copil, sa-i zicem, Bebe Junior, nu are parte de calm, povesti, amintiri, blandete si dulceturi gustoase pentru ca nu este aproape de bunici sau nu are bunici, mi se pare a little bit 2 much.

Eu tin minte ca da, bunicii erau cu povesti, chestii funny, amintiri, dulceturi, placinte si mai stiu eu ce, dar in aceeasi masura si parintii erau la fel. Sau poate am avut eu norocul sa am parinti care sa faca masa masă, casa casă, distracţiile disctracţii şi povestile poveşti... ca sa zic asa. Poate in alte cazuri, doar bunicii sunt.... asa "bunicosi".

Si pe vremea noastra parintii munceau mult, aveau griji, probleme si multe altele, astfel incat nu vad de ce s-ar fi schimbat astfel incat parintii din ziua de azi sa fie mai reci, mai nepriceputi si mai nervosi.

Sau, atunci, cand se produce schimbarea si te schimbi…

Aer conditionat pentru oameni liberi

Aer conditionat. Condtitionat de ce, de cine? Conditionat de un intrerupator, de un dispozitiv prin care ii reglezi temperatura si intensitatea cu care se rasfrange asupra noastra. Ba chiar, intr-unele cazuri, il poti conditiona, ca sa zic asa, si spre cine sa bata.

Inchisi intr-o camera lipsita de geamuri, aerul conditionat scade sau creste temperatura, iti oxigeneaza sau nu creierul.

E ciudat sa spui aer conditionat, daca e sa o luam asa... morfologic. Traim intr- lume in care toate sunt posibile si, in ciuda dezvoltarii, lucrurile elementare, de baza, primare sunt tot mai inaccesibile. Printre toate astea beneficiem de aer. Conditionat. Si, daca stai sa te gandesti bine, aerul e uneori si pe alocuri atat de toxic si prafuit incat aerul aer este chiar... conditionat. Noi respiram un aer secondhand. De la un aparat, din fata blocului sau in propria casa.

Aerul este conditionat de noi sau noi de el? E ca si chestia aia a lui Nietzsche cu stapanul care e dependent de sclav si viceversa…