Posts

Showing posts from July 18, 2009

Timp deşirat, măsurat în grade Celsius

Ne măsurăm starea de spirit şi, de ce nu, pe cea fizică, în grade Celsius, devenind o parte a naturii. O caracteristică bizară denumită fiinţă umană, care fuge mereu de sine însăşi.

Căldura cade greu, lovind asfaltul cu un ecou de tăcere care te doare, care îţi răsună în tâmple şi-ţi zvâcneşte ca un furuncul ascuns într-un suflet pustiit şi aflat într-o permanentă decădere. Abject. Inuman şi viu. Aşa-i că lucrurile vii sunt, uneori, mai murdare decât cele fără viaţă? Poate pentru că le simţi pulsul şi le auzi văietându-se. Măcar metaforic şi fals, ca într-o închipuire ce nu-ţi dă pace. Cam aşa arată căldura. Ca un fel de monstru costumat bizar, fără glas, care se mişcă greoi printre noi şi ne intră adânc în plămâni şi-n suflet.

Aşa e căldura, care se lipeşte de pământ, căzând de sus, în valuri grele. Ajungi să nu mai vrei să te uiţi spre cer şi te lasă în imposibilitate de a te refugia pe pământ. E şi aici, şi acolo. Ar putea să existe o linie, un fel de orizont al căldurii, unde se înt…