Posts

Showing posts from June 7, 2009

Alegerile ne... turistizează

Politicienii oferă vacanţe. De fapt, nu chiar vacanţe. Ne oferă statutul de turişti, chiar dacă electorali. Căldură mare. Razele astea par de-a dreptul bolnave. Îţi intră şi în suflet, mai ceva decât gripa porcină. Nici măcar o mască dintr-aia de faţă, nici mâini curate şi spaţile neaglomerate nu te pot scăpa de ele.

Pe vremea asta deşertică, doi bărbaţi pe la vreo 40 de ani, căzuţi parcă dintr-o reclamă dintr-aia la băuturi pentru oamenii de rând, se plimbau agale prin apropierea şcolii Sfinţii Voievozi din Capitală. Probabil mergeau să voteze… ştiu eu?! Ei bine, la început aşa e, nu ştiam, apoi, mergând în spatele lor câteva minute am aflat că pentru ei alegerile de astăzi sunt un motiv de bucurie. Ca un fel de împlinire sufletească a unei dorinţe secrete.

“Ce ţi-e şi cu alegerile ăstea. Fiu-miu zicea că pune ştampila pe Băseasca, dacă n-are bani de fiţe să pună şi mâna pe ea…”
“Ce gusturi, Gicule, au tinerii din ziua de azi, ce gusturi… Nici când încarc un perete nu pun atâta material…

Vise, visuri si idei

De cele mai multe ori, realitatea viselor mi se pare mult mai faina decat realitatea asta prafuita de pe strazile pe care ne purtam fiecare dintre noi zilnic.
Uite vise avute de mine recent. Asa, pentru amuzament.

1. Ca sa vedeti ca si eu sunt influentata de razboiul Zavoranca - Columbeanca, ca peste tot pe unde ma intorc, numai despre asta aud
Am visat acum vreo doua nopti ca venisa Zavoranca la mine in redactie - si o chema Oana Giliana Zavoranu - ca sa fac un material despre ea. Cum si ce? Pai, pare-se ca o femeie care ghicea in literele numelor i-a ghicit si ei ca este geniu. Adica femeia aia ghicea IQ-ul in litere. Si Oana era un geniu nedescoperit. Inca. Si mi-a promis ca daca scriu stirea o sa doarma imbracata intr-un tricou pe care scria ca e fana mea :)) Acum... cu numele Giliana. Ca am intrebat-o. Pai, cica pe mama ei o chema (la mine in vis) Liliana si pe taica-su ceva cu G. Si ca sa fie amandoi impacati, au facut o combinatie.

2. Azi-noapte, doua vise de-a dreptul dementiale
A…