Posts

Showing posts from February 8, 2011

Lucruri simple

In ultima vreme toate-s asa... gri si aiurea. Oameni tristi, cu planuri negre, pregatiti de furtuna sau pentru zile negre.  Nevroze, depresii. Trecand peste, sa va povestesc doua  lucruri dragute vazute ieri/azi.

Un nene pe la 50 si ceva de ani, azi pe strada. Genul om simplu, sub medie. Partea mea elitista si rautacioasa si fara sens cu care ii enervez deseori pe ceilalti nu si-a facut aparitia de data asta, pentru ca mi s-a parut dragut ca nene ala, pe langa plasa de rafie pe care o avea intr-o mana - era in piata - purta cu o oarecare gratie, in mana cealalta un buchet de flori. Mi s-a parut dragut si simpatic din partea lui. Nu conteaza ce flori si cum erau impachetate - of course ca evil me nu poate sa nu spuna chiar nimic -

In Matache - un magazin aparut recent - Mercerie - Nume simplu si la obiect. Am intrat ieri sa cumpar un fermoar pentru blugi, ace si ata - bineinteles ca nu l-am cusut asa cum trebuia, dar am incercat - Erau acolo doua femei pe la 40 si ceva de ani. Pareau p…

Cele trei etape ale îndrăgostirii

Dragostea e ca o boală, care te cuprinde încet, până când ajunge să te devoreze de-a dreptul iar uneori, la final, să te lase fără vlagă. Sunt cazuri mai fericite, în care dragostea te cuprinde şi nu-ţi mai dă drumul. Cum se petrec lucrurile depinde de la persoană la persoană, dar pentru că sunt implicate reacţii chimice, psihice şi fizice, îndrăgostirea poate fi explicată ştiinţific, prin trei etape simple. 

1. Dorinţa La început apare dorinţa, cauzată de testosteron şi estrogen, cei doi hormoni, masculin şi feminin.  Vrem să ne căutăm un partener şi începem să scanăm împrejurimile în speranţa că vom găsi "victima perfectă".

2. Atracţia Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că suntem atraşi de fapt, în mod subconştient de genele persoanei respective, deoarece se potrivesc cu ale noastre şi ar face "o combinaţie" reuşită. Atfel, după ce am găsit "victima perfectă" şi suntem atraşi de ea începem să ne îndrăgostim. Aici intervin serotonina şi dopamina.

3. Ata…