Posts

Showing posts from October 15, 2007

Mi-e foameeee!

Image
Unii mananca orice. Oricine poate fi un bucatar bun. Astea 2 propozitii sunt cat se poate de adevarate daca iei in considerare ce citesti mai jos.


Balut – Filipine, Cambodgia Filipinezii si cambodgienii prefera ouale de rata bine facute. Si asta nu inseamna ca le gatesc timp indelungat, ci le fierb dupa ce au fost clocite si puiul din interior are deja pene si cioc. Conform celor care s-au delectat cu acest fel de mancare pe nume Balut, puiul pregatit astfel este crocant si foarte gustos. Escamoles – Mexic Daca te afli intr-un restaurant din Mexic si bucatarul iti aduce o farfurie plina cu viermi si oua de insecte, nu are rost sa faci scandal. Escamoles e un preparat foarte scump, ce are drept ingrediente principale oua de furnica. Gatite in cuptor cu sos picant se transforma intr-un cocktail de arome delicioase. Casu Marzu – Italia Pentru cei care prefera branzeturile rafinate, italienii din Sardinia au inventat un cas putin mai... special. Facut din cel mai proaspat lapte de bivol, Casu …

Placebo - 20 years

No comment...

Image
O fetita din Afganistan, de numai 3 ani, a fost casatorita cu verisorul ei, de sapte ani. Ca "s-a casatorit" singura, de buna-voie si nesilita de nimeni e cam greu sa spun.

Se tot aude de obiceiuri dintr-astea si se tot scrie si nu mai impresioneaza pe nimeni. Pe mine insa, avand in vedere ca un om facut bucati pe strada dupa ce a fost calcat de 3 masini ma lasa absolut rece, imaginile astea m-au impresionat in sensul ca sunt de-a dreptul dramatice.

Nu sunt "interesante" ca imagine, nu sunt tragice, nu sunt macabre. Iti lasa un sentiment aiurea si-ti vine parca sa iei o mitraliera si sa tragi in toti. Nu neaparat ca ar fi vina lor. Pentru ca sunt inconstienti, prosti, indoctrinati sau whatever.

Si peste 15 ani, cand fetita aia o avea si ea copii, probabil o sa procedeze la fel.

Si care-i morala? Exista vreuna???