Posts

Showing posts from July 8, 2008

Dementiae literatura

Ciudatii si dereglatii care ne-au populat ziarele si buletinele de stiri din ultimele luni se apuca de scris. Isi vand povestile, experienta de viata, isi descriu bolile psihice, pana la urma.

Primul, Thomas Beatie, femeia-barbat insarcinat(a). Dupa ce a castigat o groaza de bani (de ordinul zecilor de mii de dolari) din aparitiile TV si in presa, acum s-a apucat sa-si astearna pe hartie experienta. Hai sa spunem ca nu-i ceva extraordinar. Probabil ca romanul autobiografic al americanului va fi un fel de literatura proasta a senzationalului, cumparata de majoritatea reprezentantilor comunitatilor gay mondiale si de cautatorii de ciudatenii. Asta in mare parte, pentru ca se va regasi si pe rafturile cititorilor mai mult sau mai putin culti.

Cel de-al doilea (si aici intervine macabrul) este Josef Fritzl, austriacul care si-a sechestrat timp de 24 de ani fiica si intre timp a avut sapte copii cu ea (dintre care unul nascut mort si incinerat de insusi Fritzl). Aflat in inchisoare si chemat…