Posts

Showing posts from May 20, 2009

Mami, de ce te bronzeaza soarele?

Daca atunci cand erati mici ati mers la parintii vostri cu intrebarea debusolanta: "Mami, de ce te bronzeaza soarele?", va spun eu acum de ce.
E simplu. Stiti cum daca lasati ceva la soare, soarele il/o decoloreaza? Well, culorile pe care le fura din toate obiectele pe care le decoloreaza ni le da noua.
De-asta sunt si nocive razele soarelui. Va dati seama cati coloranti si cate chimicale???

...

E interesant cum fiecare dintre noi vrem diversitate, vrem sa avem de unde sa alegem iar in momentul in care optiunile ne sunt asezate in palme fie tinem amandoi pumnii inchisi, fie ne uitam la toate ca si un rau care s-a abatut asupra noastra. E mai simplu sa fie totul drept si lin. Mie in schimb nu-mi place banalitatea si stiu undeva, acolo, ca nu pot sa risc incat sa pierd tot. E ca si o poveste, care ti se deschide in fata ocihlor.
Poate am norocul sa fiu undeva mai sus incat sa stiu ca apele gri si urate nu pot sa ma ajunga sau poate nu imi pasa... cine stie?! Ideea e ca de pierdut ce sa ai? Si-apoi, fara piedici nu ai cum sa cazi si sa te ridici. E frumoasa senzatia de dupa, cand iti scoti nasul din pamant si iti indrepti privirea spre cer.
Pe de alta parte, daca te arunci intr-un puzzle mereu, nu o sa ai cum sa ajungi vreodata sa fii complet, daca asta e scopul.