Posts

Showing posts from September 26, 2009

A scrie în neştire despre Libertatea

Ca sa facem reclama ascunsa... doar pentru cunoscatori :))
Pentru a ne cunoaşte mai bine facem în felul următor. Tu eşti cititor, iar site-ul pe care te afli este al unui tabloid. Pentru că nu toată naţiunea are studii jurnalistice şi e vorba despre un termen relativ nou în istoria presei, hai să facem cunoştinţă ca la carte şi să aflăm ce înseamnă tabloid.Fie că te uiţi în pagini româneşi, poate în Wikipedia că-i la modă sau în Oxford, Webster sau alte publicaţii care-ţi bagă pe gât cuvinte, sensuri şi alte asemenea, lucrurile arată la fel. Tabloidul presupune ştiri senzaţionale, exagerări, bârfe, scandaluri, crime şi accidente, toate punând accentul pe şocant şi informaţiile fiind prezentate într-o manieră simplă, vulgară (simplă, comună, pe înţelesul poporului). Pe de altă parte, tabloid mai înseamnă şi publicaţie de dimensiuni reduse (a se înţelege dimensiunea paginilor).Acum, că am stabilit care e treaba cu tabloidul şi ce înseamnă el într-un dicţionar, să-i luăm pe cei care lucre…

Despre strazi si pasii care le calca

Or fi si altele, dar mie mi-e gandul la strazi. Ce neinspirati si fara sens. Nu cred ca stiu vreo strada de pe la noi (altundeva or fi?) care sa aiba si ea, un nume inspirat. Oameni morti, locuri, gari, animale, capitale si tari, victorii si uniri - probabil in fiecare oras din Romania e cate o strada Unirii si Victoriei si, eventual, Garii.

De ce nu suntem in stare sau de ce e regula asa? Nu putem avea strazi cu nume inovative, care sa nu comemoreze ceva? Care sa nu te invete istorie, geografie, literatura sau limbi straine?
Stiti vreuna? Eu m-am tot gandit azi si... nici o idee, nici o strada, nu am pasit vreodata pe ceva inedit. Sa zic si eu "uite, azi am calcat pe bulevardul Egoistul turmentat". Macar ar fi fun. Sau "Strada fara nume". Exista pe undeva? Daca da, vreau sa o calc in picioare.