Posts

Showing posts from July 25, 2014

People I once knew - Amintiri bizare cu persoane trecatoare (1)

Nu ti se intampla sa iti amintesti diverse chestii despre oameni pe care i-ai cunoscut mai mult sau mai putin? Sau poate pe care i-ai vazut fugitiv si ti-a ramas prinsa in minte o imagine, o idee, un gand mai mult sau mai putin bizar?

O chema Cristina. Sau poate nu. Cine mai stie. E o colega de la primul meu job oficial, full-time and stuff, cu program de 12 ore, intr-o camera mica, plina de PC-uri la care stateau tot felul de oameni tineri. Aveam 21 de ani si ea, sa-i spunem Cristina, avea vreo 23, era inalta, bruneta si tunsa scurt.

Nu mai tin minte nimic altceva despre ea. Ba nici fața nu i-o pot vizualiza. Imi amintesc insa cum ne-a povestit ceva intr-o dimineață. Era tare veselă și vorbăreață. A intrat în birou și a întrebat în gura mare:

- Cine a făcut sex acum o oră? Eu am făcut!, și-a răspuns așa pe un ton strident și oarecum melodios, cu o exuberanță oarecum exagerată, care a reușit să ne trezească și pe noi, ceilalți, care eram oarecum adormiți.

Ei bine, după ce ne-a dezvă…

Haine pentru bebelusi - sfaturi utile si inutile (2)

Pornind de la ideea ca esti o persoana logica si cat de cat trecuta prin viata, inseamna ca nu crezi toate bazaconiile (superstitii pentru gravide) potrivit carora nu ai voie sa cumperi nimic pentru copil inainte ca el sa se nasca.
Cateva chestii de care m-am lovit eu si care iti sunt fie complet utile, fie complet inutile. De ce? Pentru ca nu exista sfat perfect, deoarece nasti un om cu propria personalitate nu o macheta taiata dupa acelasi sablon precum bebelusul vecinei de la cinci. Sau de vizavi.  Referitor la hainute pentru bebe. Cumpara, dar nu foarte multe. In primul rand poti cumpara unele mici (de ex eu am cumparat haine pentru bebe pana in 3,5 kg dar ii erau mici pentru ca s-a nascut umflat de la maica-sa din burta care il hranea non-stop) sau unele prea mari - greu, totusi - E ok sa ai vreo doua body-uri cu maneca lunga sau scurta, vreo doua perechi de pantaloni, vreo doua pijamalute, o caciula, doua, botosei si manusi - cu care nu sunt de acord deloc,  desi se poarta la …