Mi-e foameeee!

Unii mananca orice. Oricine poate fi un bucatar bun. Astea 2 propozitii sunt cat se poate de adevarate daca iei in considerare ce citesti mai jos.


Balut – Filipine, Cambodgia
Filipinezii si cambodgienii prefera ouale de rata bine facute. Si asta nu inseamna ca le gatesc timp indelungat, ci le fierb dupa ce au fost clocite si puiul din interior are deja pene si cioc. Conform celor care s-au delectat cu acest fel de mancare pe nume Balut, puiul pregatit astfel este crocant si foarte gustos.
Escamoles – Mexic
Daca te afli intr-un restaurant din Mexic si bucatarul iti aduce o farfurie plina cu viermi si oua de insecte, nu are rost sa faci scandal. Escamoles e un preparat foarte scump, ce are drept ingrediente principale oua de furnica. Gatite in cuptor cu sos picant se transforma intr-un cocktail de arome delicioase.
Casu Marzu – Italia
Pentru cei care prefera branzeturile rafinate, italienii din Sardinia au inventat un cas putin mai... special. Facut din cel mai proaspat lapte de bivol, Casu Marzu se lasa sa "se odihneasca" vreo cateva zile la temperatura camerei, dar nu inainte de a adauga ingredientul de baza: oua de musca.
Lutefisk – Norvegia
Nimanui nu ii place sa gaseasca gunoaie prin mancare. Dar norvegienii au intrecut orice masura in ceea ce priveste curatenia. Lutefisk e un preparat pe baza de cod, o specie de peste, care se tine la macerat cateva saptamani in lesie, o solutie din soda caustica, folosita de romani la realizarea sapunului de casa.
Vin spumant cu pui de hamster – Coreea
Coreenilor le pace sa termine o masa copioasa cu un pahar de vin bun. S-ar putea, totusi, ca la vederea sticlei, unii dintre meseni sa prefere o bautura fara alcool. Vinul spumant cel mai apreciat in estul Asiei are in sticla pui de hamster, care ajuta la fermentatie si confera licorii o savoare deosebita.

Pofta buna!

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)