Controverse - Despre prostie

Stiti voi cercetatorii aia dusi, creati, zic eu, special pentru tabloidele lumii, care scot studii pe banda rulanta, care mai de care mai ciudate si WTF?!
Ei bine, au gasit ei si raspunsul la intrebarea ”de ce-s proaste femeile”. Super tare, am zis eu. Mai ales ca alea din prima categorie sunt prostute pentru ca se comporta asa si, in plus, pentru ca nivelul meu de misoginism depaseste anumite limite. Cum imi place sa transform oricum orice in bascalie - mai ales ca se cere de cele mai multe ori - am scris vreo cateva cuvinte pe tema asta.

Si de aici au inceput controversele, certurile samd. Asa-i, nu de la mine a izvorat acest studiu (de parca nu-i evident si stiut de toata lumea). Si mi-ar fi plcut sa fie ideea mea, nu sa ma ascund pentru ca-i funny, misogin atat cat trebuie (vezi partea finala).
In fine, eu pusesem la inceput, un avertisment - Aviz feministelor si ochii mari celor care se cred misogini. Asta a disparut. La fel cum am adaugat pe undeva pe acolo cum ca-i misogin studiul. Pai e si asa trebuie sa fie. Si ar fi putut sa fie si mai si.

Dupa cum urmeaza...

Cercetătorii sau oamenii de ştiinţă, cum se autointitulează, au prezentat un nou studiu, documentat şi... ştiinţific, privind inteligenţa femeilor, anunţă cotidianul rus Pravda.

Astfel, pornind de la des auzita replică ”Las-o în pace! Ce vrei de la ea, doar e femeie?!” şi în urma observării comportamentului reprezentantelor sexului frumos şi, după cum se va vedea, slab, se pare că bărbaţii au găsit răspunsul la întrebarea ”de ce sunt proaste femeile?”:

  • pentru că se plâng prea mult
  • pentru că îşi fac tot felul de probleme închipuite, de cele mai multe ori pentru ca să aibă de ce să se plângă
  • pentru că au perioade în care sunt triste pentru că ”ştiu ele de ce”
  • pentru că sunt prea insistente
  • pentru că sunt mai geloase decât bărbaţii şi vor să ştie tot despre trecutul lor
  • pentru că sunt prea sentimentale şi se roagă de iubiţii şi soţii lor folosind tot felul de apelative gingaşe
  • pentru că nu sunt în stare să se descurce singure
  • pentru că se sperie prea uşor

Totuşi, studiul cu vădite tendinţe misogine menţionează că există şi femei care-i cam pun pe gânduri pe bărbaţi. Acestea îşi repară singure maşinile, schimbă singure un bec, îşi plătesc singure nota la restaurant, au grijă singure de educaţia copiilor, îşi conduc singure maşinile, au şanse mari să ajungă să deţină funcţii de conducere în instituţii importante, fac economii. Mai pe scurt, îşi conduc singure viaţa. Aceste femei îi sperie aşa de tare pe bărbaţi încât nu mai sunt în stare să spună în prezenţa lor, nici măcar în şoaptă, celebra replică ”Las-o în pace! Ce vrei de la ea, doar e femeie?!”

Aceasta pe de alta parte de mai jos am pus-o ulterior ca sa echilibrez balanta - nu ca n-ar fi fost echilibrata de chiar finaulu articolului. Nu ca nu s-ar fi stiut si s-ar fi inteles. E absurd ca cineva, spre exemplu, sa fi citit asta si sa fi zis: evrika!!!! femeile sunt proaste iar barbatii-s despteti, dragii de ei. Dar hai sa indulcim, mi s-a zis, si am indulcit. De fapt mi se pare ca nu prea are nici un farmec asa. Oricum era evident, dar hai sa fie totul frumos, pentru ca asa e feminin. WTF?!

Pe de altă parte, pentru a echilibra balanţa, şi în ”lumea bărbaţilor” există specimene caracterizate în termeni la fel de duri. Până la urmă, e vorba de percepţia fiecăruia şi de faptul că bărbaţii nu vor înţelege niciodată, în totalitate, modul de gândire şi de acţionare al celuilalt sex.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii