Timp deşirat, măsurat în grade Celsius

Ne măsurăm starea de spirit şi, de ce nu, pe cea fizică, în grade Celsius, devenind o parte a naturii. O caracteristică bizară denumită fiinţă umană, care fuge mereu de sine însăşi.

Căldura cade greu, lovind asfaltul cu un ecou de tăcere care te doare, care îţi răsună în tâmple şi-ţi zvâcneşte ca un furuncul ascuns într-un suflet pustiit şi aflat într-o permanentă decădere. Abject. Inuman şi viu. Aşa-i că lucrurile vii sunt, uneori, mai murdare decât cele fără viaţă? Poate pentru că le simţi pulsul şi le auzi văietându-se. Măcar metaforic şi fals, ca într-o închipuire ce nu-ţi dă pace. Cam aşa arată căldura. Ca un fel de monstru costumat bizar, fără glas, care se mişcă greoi printre noi şi ne intră adânc în plămâni şi-n suflet.

Aşa e căldura, care se lipeşte de pământ, căzând de sus, în valuri grele. Ajungi să nu mai vrei să te uiţi spre cer şi te lasă în imposibilitate de a te refugia pe pământ. E şi aici, şi acolo. Ar putea să existe o linie, un fel de orizont al căldurii, unde se întâlnesc căldura de sus şi cea de jos, care se reflectă încercând să se întoarcă în pântecul din care s-a născut. Acolo, anulându-se, + cu +, căldură cu căldură, s-ar naşte gheaţă. Atunci am vrea să plutim, subţiindu-ne, privind în sus şi-n jos, canicula, din cuibul nostru orizontal şi bizar de plat.

Şi măsurăm timpul, alergându-l ca pe un câine vagabond de care vrem să scăpăm. Aşteptăm să se termine verile toride, căutând în zadar amintiri de alb. Aşteptăm, apoi, să se termine, iernile albe şi reci, căutând în zadar amintiri solare. Poate dacă ne-am putea regla temperatura în funcţie de nevoi, stări şi idealuri, am avea mai mult timp. Aşa, aşteptăm mereu să treacă, fără a ne da seama, că va rămâne mereu acelaşi, ciclic în anotimpurile lui, iar noi lăsăm mereu în urmă câte puţin din noi, până ne deşirăm ca un ghem care fuge pe o pantă abruptă.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii