Dor

Sa luam cuvintele din dex, sau de pe buzele altor persoane sau, pur si simplu din noi. Mi-e dor de o mie de cuvinte si lucruri si persoane. Ma gandeam zilele trecute cum e sa-ti fie dor de ceva ce nu ai perceput niciodata, cu niciunul dintre simturi, poate doar cu o latura... launtrica. Sau, daca nu-i dor, cum se cheama? Si-am niste doruri pe care nu le poti gasi in niciun dex. Doruri de lucruri care au disparut, cel putin dintr-o dimensiune perceptibila de noi si dor de lucruri pe care nu le-am perceput inca.
Cred ca "dor" ar putea sa aiba o mie de sinonime. Cuvinte simple, fraze complexe, trairi despre care poti sa vorbesti ore in sir sau printr-o simpla privire. Si mai cred ca, "amintire" e cuvantul cel mai potrivit pentru "dor". Mda, asta cred ca ma incearca. Un dor ce nu mai poate fi satisfacut decat de amintiri vechi si prafuite. Vechi de-aproape zeci de ani... sau fie, zece, multi, al caror numar imi vine cu tristete sa il adun.
Si... inca ceva. Poate, oare, sa-ti fie dor de viitor?

Comments

Anonymous said…
Poate ca "dor" are doar sensul pe care i-l dau oamenii, asa cum toate lucrurile si cuvintele au semnificatia dorita de noi. Aici e doar o problema de perceptie. Eu zic ca poate sa-ti fie dor de orice. De o picatura de ploaie care iti curge pe gene si iti incetoseaza privirea pt o clipa, de primul fulg de zapada care ti se topeste in palma, de un strain care ti-a trecut prin viata mai repede decat ti-ai fi dorit vreodata, de toamna, de inocenta, de mama, de tata, de plans, dar mai ales de viitor.....
Tzuni said…
Dar mai ales de viitor...

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)