Aer conditionat pentru oameni liberi

Aer conditionat. Condtitionat de ce, de cine? Conditionat de un intrerupator, de un dispozitiv prin care ii reglezi temperatura si intensitatea cu care se rasfrange asupra noastra. Ba chiar, intr-unele cazuri, il poti conditiona, ca sa zic asa, si spre cine sa bata.

Inchisi intr-o camera lipsita de geamuri, aerul conditionat scade sau creste temperatura, iti oxigeneaza sau nu creierul.

E ciudat sa spui aer conditionat, daca e sa o luam asa... morfologic. Traim intr- lume in care toate sunt posibile si, in ciuda dezvoltarii, lucrurile elementare, de baza, primare sunt tot mai inaccesibile. Printre toate astea beneficiem de aer. Conditionat. Si, daca stai sa te gandesti bine, aerul e uneori si pe alocuri atat de toxic si prafuit incat aerul aer este chiar... conditionat. Noi respiram un aer secondhand. De la un aparat, din fata blocului sau in propria casa.

Aerul este conditionat de noi sau noi de el? E ca si chestia aia a lui Nietzsche cu stapanul care e dependent de sclav si viceversa, fiind ca un fel de lant trofic, format doar din doua elemente. Aerul conditionat si noi.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)