Femeia lu' Oțil, în conflict cu James Bond și alte scene de circ

Aseară, Mihaela Rădulescu a decăzut. Mult. Mai mult decât decăzuse zilele trecute. Săptămâna trecută. În ultima vreme. E așa de otv-ist cum sună, dar chiar așa e: SENZAȚIONAL.

Să le luam pe rând.

Dani Oțil, disperat, declara cum femeia lui era în fața hotelului, urlând, înconjurată de cioburi, în timp ce în imaginile filmate se vedea clar că nu e nici un ciob. Le-o fi luat Răduleasca repede pe toate, că era într-un moment de cleptomanie? Că doar, nu-i așa, a furat și rucsacul fotografului, a smuls de la gâtul șoferului legitimatia de presă și i-a mai luat și cheile din contact.
Adevărul e că nu a fost vreun accident, mașinile (a ei și a Libertății ) nici nu s-au pupat măcar.

Apoi, femeia lu' Oțil tot spunea cum, în seara respectivă puteau să-i fie rupte picioarele sau chiar să fie omorâtă în timp ce era urmărită cu mașina prin parcare. Dar, nici un bai, că doar ea e curajoasă rău. După ce și-a scuturat repede frica de a-și pierde viața a intrat în mașină peste șofer (nea Sandu, cum i se zice), un nene blajin și de o vârstă respectabilă, care s-a temut probabil de femeia nebună. Femeie care, de altfel, și-a înfipt ghearele în mâna șoferului, denumit de Oțil - James Bond. Punând cap la cap, șoferul, persoană în vârstă, și ideea de James Bond, nu poți decât să râzi. Cu lacrimi.

Aștept să văd și eu cioburile, să aflu seama cât de bine aleargă Mihaela în fața unei mașini care o urmărește, cum se trezește Wonder Woman din ea și nu-și mai salvează viața fugind de șoferul nebun ci merge și-l atacă.

Totuși, poveștii ăsteia îi lipsește ceva. Circul ar fi avut nevoie de un final patetic-savuros. La final, femeia lui Oțil, de nervi și frică și ce-i mai trecea ei prin căpșor și suflet, ar fi fost fain să-și piardă cumpătul și în ceea ce privește accentul. Să o fi auzit urlând pe acolo cum spunea Oțil, în graiul ei moldovinesc.

Înțeleg că poate să fie frustrant rău să fii urmărit de presă așa aiurea. Dar măcar poartă-te normal, femeia lui Oțil. Gândește. Păi dacă transformă o scenă care o deranjează în ditamai circul ce se rezolvă? Când afirmațiile ei contrazic realitatea pe care o poți vedea cu ochiul liber, ce să-i mai ceri? Dacă ești om care se vrea respectat, care vrea să-și apare o imagine, ar trebui să ai capul pe umeri. Și asta e o responsabilitate a persoanelor publice. Să nu-și piardă cumpătul, să nu se facă de cacao prin scene ieftine de isterie.

Dar, până la urmă, la noi e exact pe dos. Că până la urmă asta vrea și audiența. Dacă nu e circul mare, dacă nu iese cu scandal, nu e bine.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)