Stand up for your right to... (no, not party) BE

Stari. Oameni si stari. Oameni cu stari. Tot felul de idei. Ma gandeam ce sens are sa mai crezi in oameni daca mereu te lasa balta. Si sa depinzi oarecum de ei. Revin la ce spunea Tomi si am scris mai demult pe blog. In viata, ca sa nu "cazi", trebuie sa ai mai multi stalpi de sustinere: familie, job, iubit/iubita, hobby-uri... whatever, pentru ca atunci cand unul dintre acesti "stalpi se prabuseste sa nu te vezi si tu aruncat pe jos si fara sprijin.

Dar cand nu ai toti stalpii astia? Tot ai cativa si incerci sa-ti construiesti altii.

Ma uitam in jur, zilele trecute... sau de ceeeeva vreme, la cativa oameni si-mi pare oarecum rau pentru ca nu se bazeaza decat pe un singur "stalp" si nici nu accepta altii. Sau, in alt caz, toti stalpii sunt considerati "whatever" si persoana in cauza se bazeaza pe unul singur. Subred. Care nici macar nu-i ofera sprijin, dar e un fel de dependenta bolnava. Nu fiti obsedati de job. Nici de iubit/iubita, nici de familie, nici de singuratate, nici de hobby-uri. Incercati sa le gustati pe toate, asa, cate putin, iar daca ajungeti sa va plictisiti/saturati/enervati schimbati-le. Iar daca stalpii astia se darama, construiti altii, mai faini.

Zic eu, de aici, ca si cum totul ar fi foarte usor. Nu-i, stiu ca nu-i, dar nici imposibil. Si cand ajungi sa castigi o batalie majora cu tine, apoi toate celelalte care vin par mai usoare. Poate pentru ca, pe langa stalpi, ti-ai construit si o temelie adanca si solida.

Think about it. If you don't do it for yourself, nobody else does it!


Comments

Bogdan said…
Am citit abia acum post-ul tău... E de fapt o filozofie de viaţă, o atitudine ceea ce ai descris metaforic. Dar întrebarea mea este de ce turnul Eiffel este construit ca un singur stâlp? Ideea e că în viaţă e posibil să faci din toate câte puţin sau din puţin totul. Poţi să stai stabil pe stâlpii familiei, jobului si hobbyului, împărţind timpul între toate, sau poţi să te dedici complet unei singure căi, căci aceea este menirea ta. Pustnicii, papa, Einstein, filozofi, artişti... sunt o groază de exemple ce demonstrează faptul că există oameni (nu orice oameni, OAMENI) devoraţi de chemarea lor, pe care şi-o urmează şi doar fiindcă şi-o urmează dau naştere acelor lucruri minunate!

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)