Pentru a scapa de tine complet si fara cale de intoarcere... ar trebui sa scap de mine

Am scapat de tine cu ajutorul lui Marin, gunoierul care vine la noi in cartier o data pe saptamana si bate puternic in usa. Am scapat de tine cu ajutorul simpaticei Vivi care-mi spala hainele folosind balsam scump si parfumat si ale carei maini miros mereu a flori de primavara. Am scapat de tine cu ajutorul zugravilor, a tamplarului si a instalatorului de la casa de vizavi. M-a ajutat si fiica floraresei, intr-o seara de sambata, cand stateam bosumflata la geam, cautand sa vad daca pe asfaltul turnat cu doua zile inainte de plecarea ta ti se mai vad imprimati pasii.

Scenariu a fost simplu, a implicat munca fizica, transpiratie si uneori bani. Asa se vede din exterior.

Ti-am strans lucrurile si le-am pus in saci negri, pe care Marin i-a lut marti dupa-amiaza si i-a aruncat impasibil in camion. Pentru mine s-au dus la groapa comuna si plina de viermi si muste toate visele, ideile si cateva amintiri.
Vivi a spalat lenjeriile de pat si camasa mea, cu doua numere prea mari, in care-ti placea sa stai lenes in fata televizorului. A scos din ele mirosul tau... cu toate ca uneori am impresia ca el a persistat in casa. Zugravii au vopsit peretii in culori vii si ti-au sters amprentele, cu toate ca pe un ventricul al inimii mele exista urmele tale, intiparite, peste care trece sangele, spalandu-le. Am schimbat parchetul ca sa nu-l mai aud scartaind sub leganatul amintirii pasilor tai, am pus lustre, asa... ca pe vremea lu' bunica, am schimbat usile ca sa nu mai ramana intredeschise de parca te-as fi asteptat mereu sa vii.

Fiica floraresei mi-a adus cel mai impresionant buchet de bujori intr-o seara de sambata. "Domnisoara Catalina, bujorii sunt mai frumosi decat lalelele pe care vi le lua domnu' Sebastian. Poate ar trebui sa incercati ceva nou, in alte culori, cu alte mirosuri, cu alt aspect"... dar in acelasi buchet legat stangaci in celofan alb, buchet ce avea sa se ofileasca, mai devreme sau mai tarziu...

Pentru a scapa de tine permanent, complet si fara cale de intoarcere... ar trebui sa scap de mine.

Comments

Anonymous said…
asta da declaratie de dragoste. exnotsocip, ti-a pierit piuitul?
Mogulu said…
am fost in concediu :))

in plus, n-am nicio legatura cu povestea, pe gunoierul meu il cheama nea gica
Anonymous said…
normal ca n-ai nicio legatura cu povestea. si nici nu vei avea vreodata. :)

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)