A fi fericit. Sau a fi trist. Intre cele doua se intinde bucata denumita viata

Spuneam mai demult că fericirea e misogină. Nimic mai adevărat pe vremea aceea, iar informatiile au fost reconfirmate. Si daca tot trebuie sa punem doua puncte pe O si nu numai, asa ca nemtii, va spun si ce-i nefericirea. Sau cu cine seamana, sau ce prototip are. Clar al unei femei.

In mai scriam despre asta
Acum, va zic urmatoarele. Potrivit unor studii noi fericirea si-a schimbat chipul, dar sexul ba.

Cel mai fericit om e de sex masculin, are 39 de ani şi are o poziţie de conducere într-o companie unde câştigă între 100.000 şi 200.000 de dolari pe an.
Mai mult, acest bărbat fericit are un copil împreună cu frumoasa lui soţie, care lucrează şi ea, dar numai part-time, pentru a avea timp să aibă grijă şi de casă şi de copil.

Cel mai nefericit angajat este... o femeie. Are 42 de ani, este necăsătorită şi nici nu are o relaţie stabilă, fiind singură. Are un loc de muncă bun, pentru care a învăţat din greu, într-un domeniu precum medicina sau avocatura, dar nu are câştiguri financiare mari.

Nu eu zic, cercetatorii zic. Ia sa va vad, la  care va incadrati?

Comments

purliv said…
Mai interesant mi se pare titlul postului. Daca adaugam o posibila ipostaza, aceea de a fi ok, atunci ea s-ar putea afla fie undeva la mijlocul segmentului cu capetele [fericit, trist], ceea ce ar incadra-o intr-un posibil mediocru, fie ar putea fi undeva in afara axei (pe care se afla segmentul in cauza :p) ceea ce ar crea un triunghi. expansiune. fericire si tristete in viziune periferica. avem doi ochi, totusi. iar daca ridici ochii si fixezi un alt punct, si faci o piramida, atunci e prea complicat. pentru mine. jur.

Popular posts from this blog

COMPUNERE: Primavara

...

Despre moarte si cei care o tin in viata