Noul cod civil? Migrarea de la ţară la oraş

Noul cod civil taie şi spânzură şi lumea sare în sus. Vaaaai! O să moară presa! Staţi liniştiţi, că presa nu moare, revistele de scandal şi paginile exagerate ale ziarelor, care au trebuit, pentru a supravieţui competiţiei, să treacă în acel penibil macabru vor dispărea. Sau, fie o să moară ceva. O să fie ca o unghie prinsă în uşă, care se înegreşte şi cu timpul moare şi cade. Sau ţi-o smulge vreun doctor sadic.

În rest, toată povestea asta e de bun simţ.

Adica, vai câte nesimţire şi cât tupeu pe Vedeta Vedetescu să se enerveze dacă, om fiind, îşi scoate chilotii din fund pe stradă şi poza ei apare peste tot! Really now!

So, de ce migrarea... Pentru că la ţară oamenii aveau (au?!) obiceiul să bârfească pe la colţuri şi când Ion Pitic bea două pahare de palincă în plus, la barul din sat, până dimineaţa, toată lumea, de la copilul de grădiniţă şi până la baba care nu se mai ridică din pat, ştie că Ion Pitic e beţivul beţivilor. Din gură în gură, telefonul fără fir transformă informaţia în super poveste care e difuzată peste tot.
Astfel, toată lumea ştie ce face Ion Pitic, cu toate că nimeni nu ar trebui să fie interesat de soarta lui, exceptând-o pe Violeta Pitic, nevastă-sa.

După ce oamenii s-au mutat la oraş, nu mai era atât de simplu să stai la poartă.. pentru că stăteai la bloc şi pentru că nu aveai toate vecinele ţaţe cu care să stai la cafea, nu îţi mai cunoşteai oricum toţi vecinii şi trebuia să afli, să bârfeşti, să exagerezi, să arăţi cu degetul dar nu mai aveai cu cine (unii oameni fiind mai cizelaţi, mai ocupaţi) şi te-ai liniştit să-i faci capul calendar lu' bărbatu-tu când venea seara acasă.

Acum, Codul Civil mută presa de la sat, de pe uliţa plină de bălegar, în mijlocul oraşului. Acum, că încearcă să o mute într-un penthouse şi de fapt până la urmă o să se ajungă la un apartament drăguţ cu două camere într-o zonă semi-centrală, tot mai bine e. Cam asta ar fi ideea.

Aaaa... şi să nu uit, când vorbeam de cine moare, să-i plângem la pomană, nu doar presa ci şi toate pseudo-vedetele care au apărut prin cu şi datorită ei.

Comments

Dani said…
Mi se pare un pic naiv din partea ta să crezi că noul Cod Civil va veni mesianic şi va muta presa (în general, nu doar cea de scandal) din cocina în care se află în penthouse.
Dreptul la viaţă privată era reglementat şi înainte, atât în Constituţie, cât şi în legi speciale. Faptul că reglementările respective au fost încorporate în cuprinsul noului Cod Civil nu va schimba în niciun fel mirosul de rahat cu cel de iasomie.
"Jurnaliştii" işi vor face treaba ca şi până acum, pentru că mizeriile se vând şi pentru că oricum, altfel nu ştiu să o facă. Vedeta Vedetescu, dacă se va simţi lezată în dreptul ei la viaţă privată, va avea - ca şi până acum - dreptul la acţiune pe cale civilă împotriva publicaţiilor. Iar dacă va câştiga, va primi şi ea, ca despăgubiri, o parte din ce a câştigat publicaţia vânzănd dejecţiile.
Fericita zi în care să plâng la pomana pseudo-vedetelor nu a fost cea de 1 octombrie 2011. Nici cea de 2 şi nu vor fi nici cele de 3, 4 sau 5. Da, aceste personaje au apărut datorită publicaţiilor şi emisiunilor-tabloide. Dar vor apărea în continuare, fără nicio problemă, iar ele nu vor muşca niciodată mâna care le hrăneşte, prin acţiune în instanţă.
Publicaţiile şi emisiunile mizere şi implicit pseudo-vedetele vor dispărea în momentul în care masele vor realiza că sunt instrumente de prăjit neuronii puţini şi letargici ai consumatorului.
Da, nu va face miracole, dar poate va ai usura niste buzunare. Pseudovedetele, din pacate, vor ramane, dar poate nu vor mai aparea altele.
Cat despre ce exista aiurea si acum a fost adunat in Codul Civil, se vede ca nu l-ai citit, multe sunt noi.
Uite, de exemplu, Catavencu si Kamikaze te incanta la fel de mult ca sunt scoase cam in afara legii de noul cod civil, care interzice pamfletul, caricatura, schitza samd?
Cu noul cod civil e o poveste lunga si e facut si el cu un scop de cei care l-au gandit extrem de bine - pentru ei - si prost asa in general.

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii