De la metrou, dupa ora 23

Doua lucruri am de zis.

1. 5-23
E afisat in metrou ceva info despre cartela-abonament. Ceva de genul ”calatorii nelimitate de la 5.00 pana la 23.00”.
Nea Fervescu Relicu (habar n-am care e prenumele si care numele) vine din satul Căpălogu, in Bucuresti. Sta trei saptamani si se gandeste sa isi cumpere abonament la metrou, ca iese mai ieftin. Problema e urmatoarea. La ora 6.27, in fiecare dimineata, se urca in metrou si seara pe la 23.12 prinde aproape ultimul tren, spre hotelul unde e cazat in centru ca boieru'. In prima zi, stand el aproape adormit in metrou vede anuntul de care spuneam mai sus. Cand ajunge la destinatie, merge la plictisita de la ghiseu si ii cere - Abonament pentru dupa ora 23.00, ca doar asa scrie acolo, ca abonamentul ala al lui e valabil intre 5.00 si 23.00
Da, stiu ca e valabil oricand abonamentul, la orice ora, ba chiar si noaptea daca e cazul, dar asa, ca idee, la logica trasa de par, nea Fervescu Relicu avea, in felul lui, dreptate sa intrebe ce si cum.

2. urcam si coboram
Grabiti. Dar grabiti rau. Azi dimineata, un domn si o doamna (dupa haine, nu si dupa comportament) s-au grabit, cand venea metroul, sa fie primii, in fata. Au impins oamenii din fata lor mai-mai sa ii arunce pe sine.
Azi spre seara, la fel. O domnisoara cu nasul pe sus, cand sa iasa din metrou, chit ca era un randulet de vreo 4 oameni, printre care si eu, toti care ieseam. S-a grabit, sa fie prima care iese. Asta dupa ce a intrebat daca o sa coboram. Raspunsul tutror a fost "da", insa voia sa stie, probabil, doar asa... ca informatie diversa.

Comments

Blogul lui Tavi said…
Oana, love your blog! You should contact Mihaela Carlan and write for the entertainment section of Catchy.ro. I think that a lot of your pieces would fit well there too :)

Octavian Finaru

Popular posts from this blog

Opreste-te, clipa! Esti atat de frumoasa!

Scufita Rosie - varianta pentru adulti, versiunea lui Rares

Furiously Happy. Or not.