Haine pentru bebelusi - sfaturi utile si inutile (2)

Pornind de la ideea ca esti o persoana logica si cat de cat trecuta prin viata, inseamna ca nu crezi toate bazaconiile (superstitii pentru gravide) potrivit carora nu ai voie sa cumperi nimic pentru copil inainte ca el sa se nasca.
 
Cateva chestii de care m-am lovit eu si care iti sunt fie complet utile, fie complet inutile. De ce? Pentru ca nu exista sfat perfect, deoarece nasti un om cu propria personalitate nu o macheta taiata dupa acelasi sablon precum bebelusul vecinei de la cinci. Sau de vizavi. 
 
 
Referitor la hainute pentru bebe.
Cumpara, dar nu foarte multe. In primul rand poti cumpara unele mici (de ex eu am cumparat haine pentru bebe pana in 3,5 kg dar ii erau mici pentru ca s-a nascut umflat de la maica-sa din burta care il hranea non-stop) sau unele prea mari - greu, totusi -
 
E ok sa ai vreo doua body-uri cu maneca lunga sau scurta, vreo doua perechi de pantaloni, vreo doua pijamalute, o caciula, doua, botosei si manusi - cu care nu sunt de acord deloc,  desi se poarta la greu-, un costum gros - daca e iarna - sau subtire daca e primavera/vara.

Cât despre ce de unde și cum... Voi alegeți dacă luați de firmă or not, după plac și posibilități. Cu nasturi sau capse? La fel, eu am nimerit haine ok și cu nasturi, și cu capse din plastic, și cu capse din metal. Pe de altă parte, alți părinți au avut probleme, spre exemplu, cu capsele din plastic.
Evident, capsele sunt mai ok decât nasturii pentru că se închid mai ușor, dar în mare... nu vă agitați :)
 
Manusile la bebelusi nu si nu si nu
 
Am tot vazut bebelusi cu manusi - in poze - . Ok, si daca se naste iarna, nu il tii aara, nu? Il tii in casa unde e cald. Iar vara... ce sa mai zic? Bebelusii oricum au extremitatile mai reci - nu inghetate - iar manusile sunt fara sens. Aaaa, se zgarie cu unghiile? Pai... de asta sunt forfecute si unghiere, nu? Fie, sa spunem ca iti e frica sa ii tai unghiile in primele doua saptamani, pana te mai obisnuiesti cu el/ea, dar apoi? Am vazut bebelusi de vreo 3-4 luni (bebelusul Annei Lesko de exemplu, acum in toiul verii) care inca poarta manusi.

Asta stiu ca o sa irite pe multa lume, dar Rares a fost bebelus no-manusi
 
Caciula la bebelusi nu si nu si nu

La fel, nu tineti saracul copil in casa, daca e cald, cu caciula. Ok, dupa baie, daca  e frigut sau daca il purtati dintr-o camera intr-alta, dar altfel e just wrong.

Sacul de dormit
Multor parinti li se pare util. Si nou ne-a fost scurta vreme cand era Rares mic, dar ulterior, nu. El se misca mult prin pat, se roteste de pe o parte pe alta, se urca cu picioarele pe "pereti", nu poate sta inchis in sacul de dormit. Si cum e cald in casa, nu-i nici un bai.

Prosop pentru baie
Sunt prosoape pentru bebelusi, mai ales din acelea cu gluga. Ok, luati daca vreti, dar nu dintr-alea mici, mici, pentru nou-nascuti. Noi avem si dupa vreo 2-3 luni I-a ramas mult prea mic si acum il folosim pe post de paturica sau orice altceva. Puteti chiar sa folositi prosoape normale, pufoase. Astfel, prosopul pentru bebelusi nu este un must-have, ci poate fi foarte usor inlocuit cu un prosop obisnuit.

Vezi si Camera Bebelusului
Bebe strănută și sughiță! Ce e de făcut? http://goo.gl/I3P9k4
 

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)