Bebe sughiță! Bebe s-a umplut de bube! Bebe strănută! Ce e de facut?

In primul rand, DO NOT PANIC! Bebelusii sughiță mult si zgomotos (așa... ca un sughiț). E absolut NORMAL ca bebelușul să sughițe în primele luni de viață.

Cum să oprești bebelușul din sughițat? Ei bine, aici există diverse metode care funcționează sau nu. La noi nu a funcționat și nici acum, când sughiță mai rar, ce-i drept, nu funcționează nimic.

În primul rând poți să îi dai o gură de lapte. Dacă nu merge, poți încerca cu o gură de apă. Dacă iarăși nu merge, poți încerca cu o gură de ceai. Și, într-un final, poți încerca să îi dai și câțiva stropi de lămâie ca să îl surprindă gustul, am auzit, dar nu e chiar așa ok să îi dai lămâie. Câțiva stropi ăia pentru el sunt mulți. Oricum, încearcă... toată lumea o face. La noi nu a mers nimic din cele enumerate mai sus. Așa că am încercat și să îl speriem. Și s-a speriat... soft așa, evident. Dar sughițul tot nu i-a trecut.

Așa că dacă bebe sughiță și nu îi trece, lasă-l să îi treacă de la sine, deoarece nu e deranjant deloc pentru el. Poate doar pentru cei care îl aud sughițând minute în șir.

Aaaa... și ca idee. Poate vă amintiți cum sughița uneori minute în șir și când era în burtă. Sau și acolo îl trăgea curentul? ;)

BEBE S-A UMPLUT DE BUBE!

La câteva săptămâni, Rareș s-a umplut de coșuri de parcă acum ajunsese la pubertate și zburdau hormonii în el. Ei bine, hormonii chiar zburdau în el - cei rămași de la mine - și a făcut ceea ce dermatologul a numit simplu - ACNEEA BEBELUȘULUI- care e comună, nu lasă urmă, nu afectează cu nimic bebelușul și nici nu trebuie să îl dai cu creme sau minunății, pentru că trece singură, de la sine. Evident, dacă sunteți părinți mai panicoși puteți să îl ungeți cu creme și alifii și să aruncați niște bani pe fereastră. Mai bine îi cumpărați o jucărie, sau comandați acasă mâncare chinezească (just saying...)

Acum, nu vorbim despre piele atopică și iritații de scutec sau altele asemenea. Acolo sunt creme și alifii și anumite măsuri pe care, din fericire, noi nu a trebuit să le luăm până acum pentru că Rareș nu s-a confruntat cu așa ceva. Doar de la căldură îi mai apar pe ici, pe acolo bubițe, dar îi trec, la fel, de la sine.

BEBE A FĂCUT ALERGIE DUPĂ VACCIN

Sună rău de tot, nu? Ei bine, nu e! Așa că dacă bebe face alergie după vaccin, citiți prospectul vaccinului înainte de a suna pediatrul. E normal să îi apară pe picior, în zona cu vaccinul, niște bube mici și roșii. Nu pe tot corpul și nu să persiste câteva zile. Rares a avut după primul vaccin. Le-am fotografiat, le-am analizat, am recitit prospectul vaccinului și cam asta a fost tot. A doua zi nu mi avea nimic.



BEBE STRĂNUTĂ! Ce e de făcut?

Ei bine, nimic, nimic, nimic, nimic! E iarăși absolut normal să strănute. Nu înseamnă că îi e frig, pentru că mai degrabă bebelușii mor de cald. Și nu doar pentru că ei suportă mai bine frigul, ci pentru că mulți părinți sunt iarăși obsedați și panicoși și îl îmbracă prea gros sau îl țin la temperaturi prea mari.
Dar asta nu are legătură cu strănutul. Dacă bebelusul strănută, zi-i noroc sau sănătate sau nu îi zice nimic și get over it!

CITEȘTE ȘI

Ce haine cumperi pentru bebelus! - http://goo.gl/4WqRDC
Camera bebelusului - http://goo.gl/EC96az

Sfaturile astea sunt fie utile, fie inutile si asta nu ai cum sa stii pana vezi ce fel de om e copilul tau. Asadar, luati-le ca pe idei pe care le puteti transforma sau de la care puteti pleca voi.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)