Ballentine's Day

Eh, voila! Pentru ca nu imi plac dulcegariile de genul celei care urmeaza maine, mai ales cand sunt exagerate, am vrut sa vad cine-i vinovat de "Valentine's Day". Da, Sf. Valentin, o sa ziceti voi. Mai, lucrurile nu stau chiar asa. Da, am gasit o legenda conform careia mr. V ar fi fost un nene intemnitat undeva prin Anglia. Si in timpul lungilor zile dincolo de gratii a pus ochii pe fata gardianului. Drept urmare, i-ar fi trimis un biletel ( la noi stau bine la acest capitol Basescu si Tariceanu).
O alta legenda spune ceva de genul ca ar fi fost, prin imperiul Roman o "regina a zeilor si zeitelor" si a "casatoriei" pe care o celebrau ei pe 14.02. Cu o seara inainte de ziua cu pricina, fetele de maritat isi scriau numele pe niste biletele, le puneau intr-o... urna sa zicem, de unde a doua zi baietii... de insurat extrageau cate un biletel. Yacky obicei!
Si, am mai gasit o chestie super tare :D Cica, de Sf Valentin, pe langa scrisorele, floricele, bombonele si altele asemenea, exista obiceiul sa faci acte de caritate si donatii sub umbra anonimatului :) Ia sa va vad maine cum si ce donati!

Well, a nu se intelege ca sunt rea si fara inima, dar, please, sarbatoarea asta venita din SUA, nascuta in Anglia sau in Imperiul Roman e un kitsch, o pacaleala, ceva banal, de turma, o bucurie generala impusa, fake.

Oameni buni, daca vreti sa dati flori, sa scrieti scrisorele si orice vreti voi, puteti sa o faceti in fiecare zi. Si daca intr-adevar exista niste zile mai speciale, Sf. Valentin o fi fost, poate , candva. Din pacate acum s-a trivializat...

Parerea mea...

Comments

Fan Football said…
Sub protectia anonimatului iti voi dona azi urmatoarele lucruri: doua bucati inimioare roz, din plus, garnisite cu ursuleti rosii deasupra carora e scris cu italic, "Ai lav iu"; una bucata breloc sub forma de inima albastra, gravat cu literele T.I. (de la Te Imbratisez); trei (TREI) bucatele (mici) savarine in forma de iepuras; un poster cu Giastin Timberlache cu autograf (ne)original; 11 inimioare medii in diferite nuante de roz, bune de pus la glezna, la inelar, la siret, la toc, la lob, la rucsacul montan, la coada pisicii, la sfirc.
PLUS, BONUS: o felicitare virtuala cu 32 inimioare care tzopaie in jurul unor ratoni mov.
Sper ca esti multumita!
HAPPY VALENTAINS DEI!!!
Tzuni said…
Marfa! You got the spirit!... and the idea :)
sicko said…
mie ce nu imi place ii fericirea asta impusa si efectul care il are asupra asteptarilor unora si altora. Cu alte cuvinte desi valentines ii pentru cei ce se iubesc o zi speciala si frumoasa mai suntem si noi restu pe pamant. suntem cei care nu iubesc in momentul asta si fie is singuri fie intr-o relatie.
cei singuri trebuie sa suporte o eticheta de luzari pentru o zi pentru ca nu au pe nimeni care sa le faca zile amare, iar cei care sunt intr-o relatie in care stau din alte motive decat dragoste au de suportat o zi intreaga de "Love and Romance for dummies". Poate ca "shtiu cum sa fiu romantic numa ca nu imi place sa o fac la comanda si nu cu tine" ii o replica prea dura sa o dai oricui si nu merita nimeni sa auda asa ceva, dar sincer asta imi vine sa zic din cauza ca aceasta zi ridica asteptarile tuturor cuplurilor la nivel de romeo si julieta chiar daca maine o sa isi taie venele de nervi ca nu se suporta si nu din dragoste.
tonul meu pare revoltat, dar nu este din cauza ca sufar din dragoste sau din unul din motivele de mai sus, ci pentru ca conform formulei:
fericire = asteptari - realizari
se vede clar ca datorita maniei din media si alte cele de a creste audienta si vanzarile prin cresterea asteptarilor ramanem pe minus orice realizari am avea. si ii pacat ca o amarata de floare sa nu mai poata sa produca bucurie intr-o zi pentru ca televizoarele zic ca trebuie sa dai un sac de cadouri.

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)