Jennifer Government

"Jennifer Government" e o carte scrisa de Max Barry. Iar "Nation States" e un joc pe care-l joci gratuit, online, pe www.nationstates.net.

Nu trebuie sa te grabesti insa pentru ca e putin mai... slow. Ai o tara: ii pui ce nume vrei tu, iti alegi un steag, forma de guvernare, animalul national, moneda... dupa care, incepi sa votezi legi. Dar legi normale referitoare la probleme cu care se confrunta cam orice tara.

Si poti sa faci parte dintr-o uniune de tari, poti sa iti creezi propria "uniune" si sa atragi tari.

In functie de legile votate, ti se mai modifica una-alta la "descrierea" tarii si ti se schimba nivelul la "Civil Rights", "Economy" si "Political Freedoms".

Ca sa-l joci, ai nevoie de rabdare. Multa rabdare. In fiecare zi votezi cate o lege-doua, poti sa discuti politica sau orice alt lucru vrei tu pe forum iar intr-o buna zi (dupa vreo luna, 2, 3) ajungi sa ai peste 500 de milioane de locuitori si poti sa propui tu "legi" - denumite issues in joc -
E chiar dragutz... eu il joc de vreo... 3-4 luni. Intru o data la cateva zile pe site, mai votez o lege, mai verific o tara.

Ce e cool: cartea "Jennifer Government". Nu am citit-o, insa pe net ai acces la primul capitol. Iti prezinta un individ care a fost mutat la departamentul de marketing la o filiala Nike. In urma cu vreo 6 luni aparuse un nou tip de pantofi sport Nike din care nu fusesera cumparate decat vreo cateva sute de bucati. Motivul? Oprisera vanzarile. Strategie de marketing. Lumea era extaziata, nervoasa, toti asteptau. Brusc se hoatarsc sa puna spre vanzare cateva mii de bucati de pantofi la pretul de 2.5000USD perechea (costul de productie era 85 de CENTI)...

Mai departe cititi si voi pe www.nationstates.net

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii