Ge-ni-al!

Genial. Nu o sa spun ce, de ce, in ce mod si din ce cauza e genial. Pur si simplu genial. Sunt unele lucruri care-ti insufla o senzatie de genial. Si atat. Mai departe nu are rost sa mai scoti un cuvant, sa respiri satisfacut. Nu are sens nici macar sa incerci sa intelegi cum anume, sa iti explici, sa expui opinii, sa faci descrieri... Totul se intampla subit, fara sa te astepti, fara sa-ti propui. Mai repede decat silueta desueta a unei stele cazatoare. Pur si simplu. O viata cumulata intr-o fractiune de secunda care te-atinge si atat.
Repet. Genial. Azi am gasit genialul in ceva. Da, asa e. Des se intampla sa te atinga sau sa te impresioneze anumite lucruri, insa rar (sau, mai stii, poate niciodata) sa experimentezi ceva genial. Genial pe bune, de-a dreptul, fara replica, fara coji si existentze, fara aer. Pur si simplu genial.
Si daca stau sa ma gandesc la faptul ca, acest mod de genial despre care vorbesc eu e total subiectiv, uman, personal, profund incat daca stau sa ma gandesc putin suntem practic inconjurati de genial. Pentru fiecare exista acea bataie de aripa, acea dimineata perfecta, acea pagina care-ti inunda plamanii (desi intre ochi si plamani nu exista nicio legatura directa), acea imagine care ti se lipeste de retina ca si cum candva s-ar fi smuls tocmai de acolo, acel... Uf! Nu mai are sens. Chiar GENIAL.
Si stau si ma intreb daca genialul (ca perceptie proprie si fara sens) e ceva perpetuu sau e mai infim decat o secunda? Sau daca poate fi masurat in timp...
Oare genialul asta se schimba in functie de noi? Sau noi, ne schimbam in functie de el? Pana la urma, depinde de noi. Daca ai o anumita stare ai capacitatea (tactila, olfactiva s.a. s.a. s.a.) de a percepe un anumit genial. Si poate tocmai impulsul brusc de acel genial iti deschide o parte a sufletului pe care nu o stiai pana atunci si care te schimba si, astfel, castigi dreptul de a avea o alta stare care, poate, intr-o zi, iti va arunca in drum un alt genial si tot asa.
In fine... as putea sa ma intreb si sa expun si sa... pana maine si maine si maine si maine si... despre genial. Insa... ce rost are?
Pe bune! GE-NI-AL!

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii