Tine-ma de mana!

Au inceput sa-mi placa diminetile. Si asta nu de o zi-doua, ci de cateva saptamani. Diminetile-"pranz" daca pot sa le numesc asa. Acum vreo 2 ani si ceva pot sa zic ca aveam dimineti-noapte uneori, care incepeau pe la 6 fara ceva. Si-mi placeau. Pentru ca era liniste, nu era nimeni. Era intuneric. Eram doar eu.
Probabil nu mi-ar placea diminetile pur si simplu. Diminetile care necesita cafea si un sandvis facut pe graba. Sau doar cafea. Si o tigara. Si ideea ca e dimineata.

In fine, sarind peste, altceva voiam sa zic... De fapt, ma gandeam la "a tine pe cineva de mana" si cate sensuri are gestul asta. Probabil e cel mai "apropiat" gest. Dintre toate celelalte. E asa, un gest care, cred eu, se schimba odata cu tine. Care se transforma. Sau, poate tocmai asta e ideea ca nu se transforma.

Ce fac copiii mici? Da, atunci cand sunt mici mici mici! Te prind de deget (pentru ca au palmele prea mici pentru a te prinde de mana). Ce fac atunci cand sunt o idee mai mari? Te tin de mana. Ma intreb ce inseamna "tinerea asta de mana". E un mod de a lua contact cu realitatea, de a interactiona, de a te simti aproape, de a te simti protejat, de a te simti acolo...
Ulterior, cand sunt singuri, copiii mai au obiceiul sa se tina de mana intre ei. Sau, la gradinita spre exemplu, cand se merge in excursie, prichindeii aia merg "doi cate doi de mana".
Mai tarziu, care-i primul gest dintre el si ea, venind de la scoala sau poate in timpul unei plimbari prin parc, asa... inocent ca la 14 ani? Acelasi.
Ma gandeam daca exista vreun gest mai complex si mai "alaturi de noi in timp" decat tinerea de mana.

Exista?

Comments

Cavalary said…
Hmm... Imbratisarea? Cea stransa si de o oarecare durata, nu de cea formala/scurta zic. (Sa dai mana cred ca-i varianta formala a tinutului de mana.) Pt. mine asta reprezinta cea mai mare apropiere, unless we're talking about your s.o. that is, ca atunci e clar ca alta e cea mai mare apropiere (cand e facuta intr-un anume fel si nu vrei doar sa te "descarci" cel putin).

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii