Cuvinte grele sau usoare (in functie de perceptie)

  • Mi-a placut de-un mos azi, pe strada. La semafor, un nene oarecum pedant cu o babutza eleganta, brat la brat. Un idiot claxona disperat (nu am inteles de ce pentru ca se facuse rosu deja pt masini...) Si, mosulica de care vorbeam mai sus, spune cu un ton grav:"Voi sunteti stapanii Romei." Nu stiu in ce masura mai functioneaza corect si coerent xxagenarul cu pricina, insa mie mi-a placut cum s-a auzit asa, ca un falfait de vulturi deasupra multimii, vocea mosului. Uite un om care-si baga picioarele si spune ce are de spus, indiferent de cum e perceput, daca are vreo noima sau vreun rost.

In schimb, a avut loc la Istanbul, in Turcia, la sfarsitul saptamanii trecute intalnirea anuala a grupului Bilderberg. Of course ca nu intereseaza pe nimeni. Presa din Romania isi baga picioarele. Pai daca nu e vorba de vreo Paris Hilton (nu pot sa inteleg de ce, insa am obligatia sa o pun uneori in cuvinte) despre care trebuie sa stim si ce mananca la pranz sau despre vreun copil omorat in bataie de tac'su... In fine. Nu ma refer la ziarele de senzatie si senzational, gen tabloide, dar, totusi, nimeni nu pare interesat de nimic. Mda... sa fim pragmatici. Insa, pragmatismul asta e uneori asociat si cu alte cuvinte cu p.. Nu, nu cuvantul ala. Cuvantul "prost". Cuvantul "plebe"...

  • Hai sa stam linistiti, linistea face bine la sanatate, creierul se odihneste, noptile sunt senine si lumea trece pe langa noi, oricum habar nu avem pe ce lume traim. Sa stam cu mainile in san si cu picioarele in pantofi sport (!nu adidasi) de firma si blugi ultima moda, sa ne-o tragem cu prezervative ieftine de pe care ne zambeste tamp Basescu (sau Base pentru cunoscuti), sa luam lucrurile cum sunt (pentru ce sa ne punem intrebari?), sa ne hranim cu informatii efemere si lipsite de substanta. Suntem consumatori, evident, dar din pacate consumam numai gunoaie. Uneori. Si uneori trebuie, asa cum ai chef sa bagi in tine fast-food. Dar, mai ai nevoie, din cand in cand macar, si de altceva.

Imi cer scuze, don'soara daca v-am ranit integritatea, retina sau fustita roz cu picatele, dar uneori mi se ia sa tot glazurez realitatea. Have a nice day and refresh your nail color! It's fading... I'm afraid that so are you... Oh, nu ma credeti misogina. In capitolul urmator o sa ma iau de smekerul cu gel care-si etaleaza mobilul la moda si experientele lui de macho.

Have a nice middle week day! :)

Comments

cavalary said…
Pt. ce-i pt. care-s grele... adevarul supara.

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii