Valuri, canicula, Harry Potter, eu

E o sambata ciudata azi, in care am chef de o mie de lucruri si initiativa pentru nimic... Nu ca as avea timp.
Am o colega care vorbeste asa... moale si incet, ca si cum s-ar afla intr-o camera in care un batran cu mustatile ingalbenite de la tutun, sta sa moara si nu vrea sa-i sperie amintirile in care s-a lasat invaluit. Vorbeste de parca i-ar fi frica sa nu spuna ceva gresit si sa se auda. De fapt, asa vorbeste ea. Parca e in ton cu caldura de afara. Cuvintele, obosite si sleite de puteri, nu reusesc sa smulga sunete si se zbat, totusi, sa iasa afara.
Ma simt la marginea lumii. In fata mea negura si-n spate... Oh, in spate cate si mai cate minuni care nu imi atrag catusi de putin atentia. Parca as fi pe un lac si barca se misca, agale, purtata de miscarile fine ale apei, neajungand insa la niciun mal. Imi place sa plutesc asa, in deriva. Chiar nu am chef momentan sa ajung la vreun mal, desi ma gandesc, ca, intr-o buna zi o sa trebuiasca sa ridic ancora metaforica si sa o arunc iarasi, la un oarecare mal. Sper, doar, ca odata ajunsa la mal sa nu privesc cu jind spre alte maluri.
Azi-noapte s-a lansat ultimul volum din Harry Potter - Harry Potter and the Deathly Hallows -. Oamenii s-au ingramadit in fata librariilor, unde (la noi) cu 4 ore inainte de lansarea oficiala (ora 02:00 a Romaniei) reprezentantii nu stiu caror scoli de magie au facut tot felul de vraji si nebunii. Isteria a fost la nivel mondial... sau, aproape macar, pentru ca in Tokyo doar 20 de oameni "s-au calcat in picioare" pentru a pune mana pe mult ravnitul volum.
Si e caldura mare, mon cher. Ma inchid la mine in camera sau ma "refugiez" la serviciu. Doar acolo se mai poate trai, gratie aerului conditionat. Ma intreb cati or fi murit din cauza caniculei?
In 2003, in perioada 1-20 august, in Franta au murit peste 15.000 de persoane. In Italia, totusi, au fost aproape 20.000, raport care a fost publicat de abia in 2005, de parca nu-si stiau oamenii mortii...

Comments

cavalary said…
Oamenii mereu vor ce n-au, e normal sa privesti spre alte maluri si sa te gandesti... Din pacate, daca normalul e ceea ce face majoritatea, atunci e normal sa si pui in practica acele ganduri. Dar corect ar fi sa le lasi sa fie doar ganduri, ca astea nu fac rau nimanui.

Legat de HP7 la noi, la pretul asta, stick it where the sun don't shine! Pretul cel mai mic la noi e mai mare decat pretul intreg in Anglia sau SUA (si reducerea e de vreo 50% acolo, nu 10-15%). Wtf, de parca romanii au cele mai mari salarii din Europa!

Cat despre caldura, eu tot n-am treaba, as usual. La 20 de grade racesc, la 40 ma uit in jur si ma intreb ce are restul lumii de-s asa terminati. I mean, ok, mi-e cald, as prefera sa nu fie chiar asa, dar n-am deloc probleme. Heck, even work out during the day...
Iar aerul conditionat nu face decat sa inrautateasca problema incalzirii globale, tinand cont de cat consuma. Doar au si spus cei de la uzinele electrice ca vara asta se consuma cam ca intr-o iarna, si cum hidrocentralele n-au cu ce se mai functioneze si in mod normal vara se fac stocuri de combustibil pt. termocentrale pt. iarna, daca acum sunt nevoiti sa foloseasca si ce stocuri mai au deja, la iarna o sa avem probleme.
Daca ar baga oamenii la cap ca ideea e sa consumi cat mai putin din orice... Dar vezi sa nu...
In alta ordine de idei, e vara, e normal sa fie cald. Vad toate stirile astea alarmiste legate de caldura si-mi aduc aminte ca si acum 10 sau 15 ani vara era tot foarte cald. In schimb atunci iarna era iarna, ceea ce de vreo 5-6 ani nu se mai intampla. Aia e problema de fapt...
purliv said…
stimate coparticipant la aceste comentarii, in sensul celor spuse de tine, roaga-te ca cat mai multi dintre noi sa folosim aerul conditionat, sa se duca dracului clima asta, si sa nu mai avem ierni niciodata, pentru ca daca spui ca la 40 iti este bine, si ca la 20 racesti, apoi nu stiu ce ti s-ar putea intampla la 0, sau, mai nasol, la -10. Nu vreau sa fortez nota cu -20 cum a fost acum cateva ierni. si ca sa pastram nota subiectivitatii, asta vine de la un om caruia ii e cald la 25 grade.
Salutari cordiale, Pamantene!
cavalary said…
Mi-e bine intre 25 si 30, nu la 40, dar ce zic e ca tolerez mult mai bine atunci cand temperatura e deasupra "zonei optime" decat cand e sub.

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)