A fost odata ca niciodata

Isterie. A nascut Andreea Marin. Pardon, Zana. Si, evident, pentru ca ea e Zana, progenitura ei de sex feminin e o zana mai mica. Mai precis, Zana cea Mica. O duduie care canta ceva manele, Cornelia Catanga, a compus un cantecel cu versuri cu tot pentru personajele din basmele Romaniei contemporane. Si pentru ca tatal e Stefan Banica i-a laudat in versuri si fata si baiatul (ca el mai are un baiat). Si dc fie-sa e Zana cea Mica, fiu-su e Fat Frumos. Ok. Tragand o linie si facand corect adunarea, rezulta asa. De fapt, e o ecuatie cu o necunoscuta. Zana a nascut o Zana mai Mica. Fat Frumos a fost nascut de X. Unde X = o Fata Frumoasa? Sau e fiul unui (aici nu mai imi vine nimic, pentru ca nu are cum sa fie tot Fat Frumos). Deci, care-i X-ul? Problema ce va fi data spre rezolvare elevilor care vor sustine examenul de bacalaureat, promotia 2007-2011, proba C, examen scris, materia vedebra (materie rezultata in urma contopirii cuvintelor "vedete" si "algebra").
Toata presa e cu ochii (si cu muuulte cuvinte de "bine" sau "de dulce" [in gand]) pe spitalul din Giulesti unde Zana a dat nastere (vai ce miracol) unei Zane mai Mici. Ca doar nu putea sa dea nastere unei fetite, unui bebelus, unui prunc, unui copil sau, pana la urma, unei progenituri. Ca doar ea e Zana si Zanele fac lucruri magice. Numai sa le pui o bagheta magica in mana ca hop! apare un copil. (asta daca Zanele fac si alte prostii cu bagheta)
Lasand la o parte glumele de doi bani, probabil ca Zana a facut o vraja si a disparut din rezerva de la spital unde-i pazita de niste capcauni (personaje de poveste, cu o constitutie fizica de halteristi si fara creier, care in finalul povestii sunt infranti de printi si tineri viteji, in cazul nostru povestea e prea plina de surprize-surprize pentru a mai face loc si vreunui print sau tanar viteaz).
Copiilor mici le plac povestile cu Zane iar copii mari le duc uneori la extreme. Si nu, nu asa s-au inventat telenovelele.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)