Despre 2010, numai de bine, pana vine

Să treacă şi anul ăsta. să treacă şi zilele astea, două câte mai sunt. Des, zilnic, mereu, cu cât se apropie mai mult, cu atât auzi mai des. Toţi vor un an nou.
Spunea Alinutza azi ca pana la urma, care e diferenta dintre 31 decembrie si 1 ianuarie? O zi? Cateva ore?
Asa e, dar iluzia ca te indepartezi de trecut, de toate lucrurile care te inteapa ca mii de ace si poti sa spui - anul trecut - desi asta inseamna doar ieri, inseamna mult. E o exprimare altfel, te minti frumos, te gandesti ca acel lucru a fost candva, in trecut. Dar nu-i asa ca e ironic sa-ti sune, in acelasi timp, in minte "nu poti sa fugi de trecut".
Nu poti sa fugi, nu trebuie sa fugi pentru ca nu ai cum sa tragi de timp, sa-l latesti aiurea ca pe o guma de mestecat, sa-l faci cocolos ca pe o hartie pe care ai mai scris o tampenie fara nici un fel de valoare.
Timpul continua, noi continuam, chiar daca, pentru cateva zile pe an, doua-trei inainte si doua-trei dupa 1 ianuarie putem spune ca e ceva nou. Ca vine anul celalalt, ca a trecut anul asta, ca... naiba stie ce zicem si cum ne mintim frumos sau nu. Mie-mi place ca vine un an nou pentru ca parca ai 12 luni la dispozitie sa visezi, sa iti faci ganduri si idei, sa razi, sa te enervezi, sa te simti ca un nimic, sa construiesti, sa darami, sa aduni amintiri pe care ti le infigi ca pe niste bucati de geam spart in mainile agitate si-ti raman acolo.
Daca timpul nu se masoara in amintiri, nu se masoara deloc. Daca nu te imbti zilnic cu idei si lumi imaginare, traiesti degeaba.
Daca nu vine aul urmator, inseamna ca ai murit candva anul asta si atunci nu-ti mai pasa si nu mai existi. Eu inca sper ca dupa ce oamenii mor, informatia stocata de-a lungul vietii se elibereaza si pluteste in jurul nostru mereu, pentru totdeauna, independenta.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)