Make love, not babies... or even war, but not babies

Iti faci un copil... Faci sex vreo patru luni pana cand apare spermatozoidul ala smecher si bun inotator care ajunge pe culmile creatiei, pana la ovul. Astepti sa-ti creasca sanii, dar te enerveaza burta si kilogramele in plus (ea) Si el tot asta asteapta... sanii adica. Si nu-l deranjeaza burta si kilogramele in plus, pentru ca e mult prea atent la sani.

Primesti urari, haine si jucarii iuntile. Iti cumperi carti si stai toata ziua cu ochii pe site-urile pentru copii (ea). El nu mai cumpara si nu mai face nimic pentru ca e dus pe culmile disperarii de poftele ei de gravida si de nervi si de idei si de faptul ca asa sunt femeile.

Cu cateva zile inainte sa se nasca plodul te gandesti ca mai bine faceai cezariana si ti se pare aiurea ca in timp ce nasti se intampla sa-ti faci nevoile acolo, pe masa (ea). Te gandesti ca sunt ultimele zile in care o sa mai dormi si tu linistit nopti neintrerupte de plansete si scutece si lapte si mai cine stie ce.(el)

Ai deja o camera colorata si desenata si mobilata ca-n desene animate. Utilata cu televizor, nintendo wii si pc - care pana cand se face copilu' mare sunt bune de aratat la teleenciclopedie, dar las' sa fie, sa-si strice ochii de mic, sa poarte ochelari sa rada ceilalti copii de el. Sau sa-si puna lentile colorate si de vedere (2 in 1) si asa are ochii de un maro cacaniu - seamana cu mama soarca (ea cu nervi) / cu mine (el mandru) .

In timp ce esti in sala de nasteri si te urci pe pereti (ai vrea sa) de durere si nimeni nu-ti face odata epidurala aia pentru ca nu te-ai dilatat decat 4 centimetri si-ti vine sa le spui tuturor sa se 'n BIP bip BIP bip BIP bip BIIIP, te calmezi - pentru ca te sperii -. Deschizi Blackberry'ul si verifici.

site bebe - check
cont flickr pt bebe - check
cont youtube pentru bebe - check
cont twitter pt bebe - check
cont facebook pt bebe - check
cont de email pt bebe - check
id messenger pt bebe - eh, aici ai luat-o rau de tot pe alaturi... dar check
cv pe bestjobs pentru bebe -  WTF?! nu, nu, asta era pt nepoata-ta care nu-si gaseste de munca
playlist cu povesti/cantece de leagan pentru bebe - check
toate testele stupide referitoare la ce va face/cum va arata/zodie si unde se afla planeta marte cand se naste bebe - semi-check pentru ca nu s-a nascut inca si poate marte se mai misca o treime de grad pana atunci

Bebe asta care nu are inca nici nume traieste din plin in spatiul virtual. Deja are jumatate din viata planificata, asigurata, giga cumparati, inchiriati sau ocupati cu diverse idei, ganduri, fonturi, wallpapere si backgrounduri...


O sa traiasca din plin in fata pc-ul si a calculatorului, in fata unei console gen Nintendo Wii - dar una mai smechera, din viitor - O sa fie exact ca si tine in prezent, couch potato in poluare, praf si zgomot de masini. Dar nu o sa fie ca si tine acum 30 de ani cand erai si tu de-o schioapa si voiai sa pleci in peripetii precum Ciresarii sau cutreierai toti muntii cand de abia puteai sa stai in doua picioare sau mergeai la pescuit, sau te urcai in toti copacii dati de natura asta care moare sau stateai in fata blocului pe patura si mancai fructe nespalate. Si ai trait. Din pacate inca mai traiesti. Si, mai mult din pacate, copilul ala informatic, cibernetic, modern si performant e un fel de produs fake, plin de E-uri si coloranti, plin de informatii inutile, care calculeaza drumul cel mai scurt de acasa in parcul de joaca cu ajutorul GPS-ului. Nu pentru ca e departe rau, ci pentru ca merge asa rar, incat nu retine drumul. Si pt ce sa retina cand exista GPS?

Copiii astia ar trebui sa fie interzisi precum sunt produsele astea care-ti omoara organismul si natura din jur. So, daca vrei sa faci copii in lumea asta, gandeste-te de doua ori daca merita, daca iti place ideea si daca are vreun sens. Nu zic asta doar pentru ca mie nu imi plac copiii, ci mai ales pentru ca nu imi mai  place lumea, viitorul, prezentul... nimic.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)