Acceptance – I can't fight it, I may as well accept it

Visele frumoase nu dureaza pana te trezesti. Nu toate, nu intotdeauna. Se intampla uneori ca in mijlocul unui eveniment oniric de-a dreptul incantator, o voce launtrica, rea si lispita de orice urma de sentiment sa-ti sopteasca "visezi..." Si atunci ti se strica toata distractia.
Visezi cu teama ca urmeaza sa te trezesti.

Asa-i si in viata, uneori, cred. Nu apuci sa te bucuri de nimic din teama. Teama ca se termina, teama ca nimic nu e forever, teama ca... nu stiu care teama. Dar exista tot vocea aia launtrica, sau poate alta, care ne face sa ne oprim asa si sa reflectam la ce urmeaza, poate la ce a fost. Vocea aia care, in acelasi timp, ne obliga sa acceptam, sa ne acceptam, sa nu mai cautam, sa nu mai vrem.

Mereu am zis - adevar general valabil si stiut, nu-i al meu - ca oamenii care vor putin, care sunt simplu, care nu stiu, care nu pot sa inteleaga, sa caute, sa vrea sunt de o mie de ori mai fericiti. In acelasi timp, mi se par enervanti in sensul ca sunt prosti sau prostuti. Si, cu toate astea, din cand in cand, cu totii cautam sa punem punct, doar pentru ca sa nu mai continuam proprozitii deja prea lungi. Sa nu mai vrem, sa nu mai cautam, sa nu mai stim... Conspiratie mondiala de indobitocire a umanitatii... la care toti cadem prada mai devreme sau mai tarziu.

Ma gandeam la un episod din Ally McBeal cu o femeie suparata pe existenta asta de zi cu zi ajunsese sa viseze, noapte de noapte aproape, o alta viata. Ideea asta am mai intalnit-o intr-un film acum ceva ani - si am uitat cum ii zice:(( -

Ca o concluzie la paragrafele astea care pentru putini vor avea sens. Life is sucking beautifully, alegeti ce vrei, asa ca un stang-drept, parca am fi sortiti dualitatii. Nu avem una fara cealalta, astfel incat, nu putem decat sa ne jucam cu proportiile. Si, sincer, cu proportiile nu ai cum sa te joci... cel putin nu asa cum ai vrea. So, e cuvantul care ne caracterizeaza "resemnare"? Si... o fi bine,  o fi rau?

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

Sandy Belle :)

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii