Trista dispariţie de Crăciun a fetiţei cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului

Fetiţa cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului aşteptase în ultimii patru ani să vină Moş Crăciun. Agăţase şosete de marginea pervazului, îşi pusese cizmuliţele lustruite bine cu grăsime de gâscă pe hol, chiar lângă uşă, aşezase pe o farfurioară nişte resturi de pâine prăjită pe sobă şi le lăsase la vedere. Cu toate astea, Moşul, acel om ciudat, cu mantie albă şi părul negru ca pana corbului nu îi lăsase niciodată cadouri.

Fetiţa cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului îşi petrecuse vacanţa de vară dintre grădiniţă şi clasa întâi adunând informaţii. Învăţase câteva litere şi, cu un carneţel în mână şi un creion ascuţit, ascuţit, ascuţit, îi întrebase pe toţi copiii ce-i cu Moşul, cum şi unde pune cadourile, pe la ce oră vine, dacă-i ştiu adresa şi la ce apeltaiv răspunde. După vreo 5 căptămâni de căutări şi investigaţii, fetiţa cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului a vorbit cu o babă bătrână, cu dinţii ca nişte aşchii şi mâinile lungi şi cu canale şiroinde, ca nişte râuri secate de soare. Baba bătrână i-a spus că Moşul locuieşte sus, la munte, printre nămeţi, unde mantia albă i se confundă cu zăpada.

Fetiţa cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului a mâncat mult în seara de ajun, pentru că auzise că mâncarea şi grăsimea o apără de frig. Apoi îşi pusese câteva nuci şi două mere într-o trăistuţă făcută dintr-o batistă şi plecase în căutarea Moşului.

În cea de-a doua zi de Crăciun, în pădurea de la marginea oraşului, un bărbat rătăcit din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, evident, a văzut o pată de culoare, printre troiene. Sub un brad, era îngheţată fetiţa cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului. Aveam mâinile încleştate de la ger, iar pe pielea albă şi lipsită de viaţă cei trei pistrui se vedeau acum şi mai tare, şi mai mari, şi mai pătaţi.

Vestea fetiţei cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului a ajuns în toate cele patru zări, dar nu a impresionat pe nimeni, pentru că nimeni nu îi ştia povestea. Mătuşile bătrâne, în timp ce torceau lâna pe fuior spuneau că fetiţa plecase de acasă în pădure şi-şi găsise sfârşitul pentru că fusese rea. Copiii din cartier începeau să uite, rând pe rând, glumele făcute pe seama pistruilor ei, iar părinţii fetiţei, aveau în grijă alţi copii şi se bucurau în sinea lor că au o gură în minus de hrănit.

Singurii care au stat să-i plângă soarta au fost piticii moşului, care se învinovăţeau că uitaseră să pună pe listă o fetiţă cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului. Sperând ca moşul cu mantie albă şi părul negru ca pana corbului să nu afle şi lucrurile să fie asunse precum gunoiul sub covor, aceştia au mers şi au aprins lumânări la bradul sub care fusese găsită fetiţa cu părul portocaliu şi trei pistrui în vârful nasului.

După alte peripeţii petrecute toate într-o noapte, cu care nu are sens să vă mai plictisesc, moşul cu mantia albă şi părul negru ca pana corbului a trecut prin pădurea cu pricina şi a aflat de la o veveriţă cu blana portocalie şi fără trei pistrui în vârful nasului povestea fetiţei cu părul portocaliu şi cu trei pistrui în vârful nasului.

Şi-a vărsat sacul cu daruri sub bradul în care de-a pururi ard lumânările, iar de ruşine şi mânie, mantia i s-a făcut roşie. În urma şocului, aşa cum citise prin ziare, părul i-a devenit brusc alb ca neaua, pierzându-şi pigmentul.

Ei bine, legenda spune că de atunci, moşul lasă cadourile sub bradul împodobit, care se găseşte din acel an în fiecare casă, fiind cu părul alb şi mantia roşie, colindând din casă în casă şi ştergând de pe lista copiilor răi fetiţele cu părul portocaliu şi cu trei pistrui în vârful nasului.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)