Taverna Maria dezamagitoare, cafenea infloritoare si muzica buna

Am tot auzit, am tot citit despre o noua taverna deschisa in Bucuresti. Taverna greceasca... Maria. Am mers azi dar am mers prea tarziu, se pare, deoarece m-a dezamagit. Poate pentru ca aveam si asteptari prea mari... cine stie, poate pentru ca la inceput a fost oksi apoi, cand au vazut ca merge treaba au intors foaia... Ce nu mi-a placut? Sa va povestesc.

Sase oameni trebuia sa mergem la Taverna Maria. Noi 2 am intarziat vreo 20 de minute. Cand eram pe drum, suna ceilalti 4 - in meniu au diverse chestii dar daca le ceri nu ti le pot da, pentru ca de fapt... nu le au. Ok, zicem noi, beti o bere, un vin, ceva -isi comandasera - si haideti altundeva pentru ca ne era tuturor foame si voiam sa mancam.
Zis si facut. In trei minute ma suna iar: nu putem sa plecam pentru ca am facut rezervare, motiv pentru care trebuie sa platim 500 de mii de cuplu. COME ON! Nu scrie asta niciunde, nu ne-au zis la telefon cand am facut rezervare... trist. Am ajuns si noi 2 acolo si... ne-a dezamagit rau meniul. Preturile scrise cu creionul fusesera modificate si se mai puteau citi cele vechi, mult mai mic.
Am luat salata greceasca, ok ca gust - pretul nu-l stiu ca nu am luat-o eu. Platou cu chestii la gratar -mixt grill pentru 2 persoane - am intrebat ce are - souflaki de pui, de porc, un antricot de porc, vinete si dovlecei pane si cartofi prajiti - 60 de lei. Fie, ok, zic, pret mediu, o fi mancarea buna.
Surpriza a fost sa primim pe o farfurie souflaki - pur si simplu frigarui cu gust de frigarui si atat - 2 de pui, 2 de porc si un antricot micut, plus o portie de cartofi prajiti. Vinetele si dovleceii pane nu erau niciunde, exceptand doua feliute de dovlecel, cate una pe fiecare firgaruie de pui. Altceva nimic, nici la frigaruile alea, o leguma, o aroma, ceva.
Caracatica a fost o tentacula micuta, pe o frunza de salata - 40 de lei -.
Maslinele - mai putine decat cele din imaginile de pe Metropotam - ni le-au luat la un moment dat desi mai erau. Fie.
Ce a fost bun? Vinul rosu foarte ok si ieftin - 50 de mii paharul plin ochi - .
Ce a fost rau? Mustele care se plimbau in voie pe masa, pe deasupra mesei si prin jurul nostru, fara a ocoli mancarea.
Ce a fost bine? Muzica a fost ok.
Ce a fost rau? Chelnerul cam acru asa si insensibil. L-am urmarit cateva minute bune ca sa il rugam sa ne aduca paine.

Am plecat de la Taverna Maria dezamagiti, in cautarea unui desert. Plin ochi in centrul vechi, asa ca noi 2 am plecat spre casa si ne-am oprit la Ramayana - intre Gara N si Berzei, la doi pasi de mine - unde am mancat o super inghetata facuta in casa - cu migdale. Dar nu va inchipuiti o inghetata normala. Nope. E ceva nou, altfel, super bun. Plus ca Ramayana are si mancare mai nou, nu doar sandvisuri si bruschete. Vreo 4 feluri dar suna bine si bun :)

Asadar, am ajuns acasa acum, dezamagaita de taverna si cu o mare parere de rau pentru ca ma si gandeam ce lucruri bune mananc acolo si scriu despre apoi, cu o nota mare pentru Ramayana, careai i-am dat mereu note mari, de altfel, si acum ma bucur de racoare, in fata geamului deschis, ascultand Disturbed, Guns'n Roses si Black Lab.

All in all, wrapping it up, e o seara ok. Plus ca B. mi-a zis ca azi m-am purtat ca o fata dragastoasa, zambitoare si calda, nu ca un mic Hitler obsedat de perfectiune si care vrea sa conduca tot si pe toti, ceea ce se intampla de cateva ori pe an - sa fiu ca o fata bla-bla-bla, dar mi-am revenit repede :)) -

Comments

Anonymous said…
ai uitat sa spui ca, la taverna, painea si maslinele au fost din partea casei!

Poate nu e genul tau..., mie mi-a placut mult acolo. Si inca o chestie: desertul de la taverna e genial! La fel si Liviu, ”ospatarul acru”
E doar o parere, la fel ca si cea expusa de tine
Evident ca e doar o parere. Ma rog, sase, pentru ca nu am fost singura. Da, paine si maslinele au fost din partea casei, insa mai peste tot primesti painea/lipia din partea casei plus alte mici aperitive. Desertul o fi genial, pentru cas am auzit ca e de la mai multa lume, dar nu am mai stat sa il mancam acolo, poate si Liviu o fi ok, dar cu noi nu a fost.
Ideea e cam asa: am ridicat stacheta sus - eu - si poate ar fi bine sa se mentioneze unele detalii pe site-ul tavernei, cand suni sa faci rezervare pentru ca daca merg sa beau o apa si un desert tot nu ma incadrezs in cei 50 de ron, consumatie obligatorie... Nu ca ar fi anormal sa ai consumatie obligatorie, dar sa se stie de la inceput, nu sa vrei sa pleci dupa ce bei o bere si un suc si sa ti se spuna ca nu se prea poate

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)