Pana cand moartea vă va desparti. O singura expresie, o mie de interpetari

Celebra formulare ”până când moartea vă va despărți” poate fi romantică, enervantă, cu iz suicidal, dar în nici un caz actuală.

Când totul este fast-food, când tehnologiile și lumea se schimbă, și căsniciile au devenit un fel de fast-food al inimii, al sexului, al ratelor plătite împreună pentru o casă, al ce mai vreti voi. Un fast-food al vietii.


Asadar, expresia de mai sus, din titlu, devine fara sens, aparent. E, in mare parte, ceva imposibil. Sau posibil dar cu sacrificii si compromisuri. E ca si cum, iti iei nevasta cu sani cupa C, cu picioarele lungi până în gât și cu o alunită deasupra sprancenei drepte. Că așa era moda când v-ati decis voi să vă căsătoriti. Tu ai părul ondulat - ce a mai ramas din el - maini puternice si piept paros, ca asa era considerat macho. Aveai si un Nokia N81, care era wow.

Peste opt ani, intr-un caz fericit, telefonul tau e vechi - presupunand ca functioneaza perfect - si vrei alta minunatie. Un iPhone de ultima generatie, de abia pus pe raft. La fel, nevestele se poarta cu talia subtire, lungimea picioarelor nu mai conteaza, alunitele sunt dizgratioase, iar sanii trebie sa aiba cel putin cupa D. Nici tu nu mai esti la moda, pentru ca parul de pe piept nu mai e macho, mainile trebuie sa fie delicate si unghiile atent taiate si lacuite, iar parul se poarta dat cu gel... intr-o parte.

Atunci, cum sa mentii o relatie care a fost depasita? Tu vrei ceva nou, e vrea ceva nou, amandoi va luati cate un super telefon, dar parca e nevoie si de un partener nou. Bineinteles, tu uiti ca nici tu nu mai esti la moda, ea uita ca nici ea nu mai e, ideea e să ai, respectiv să aibă, ce e nou, la moda, ce se poarta. Doar trebuie sa cunosti, sa gusti, sa evoluezi, nu sa stai acolo in banca ta, purtand in minte, gandire si pe chip o epoca dusa si apusa.

Pai... formularea ramane, o auzim in filmele americane... Si atunci? Atunci, e simplu. Moartea oricum are mai multe sensuri. Totul tine de interpretare. ”Pana cand moartea ne va desparti” insemna fie pana cand mor sentimentele tale sau ale ei, pana cand moare cheful de a dormi noapte de noapte in acelasi pat, pana cand moare un curent artistic ce-ti place si care-ti aminteste de ea sau pana cand moare... moda de a fi impreuna. Pana cand va mor pasiunile comune, pana cand mor cele separate care, prin practicare separat, va determinau sa va suportati in restul timpului. Moartea poate fi simbolica sau nu, poate fi cand ai chef, poate tine de timp, de mofturi si de minciuni pe care ni le spunem zilnic, in speranta ca vom salva ceva sau cand, chiar daca totul e ok, vrem sa gasim o moarte, acolo, undeva, sadici si masochisti fiind, ca sa putem sa punem punct.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)