Bucati imperfecte de iubire

Perfecțiunea nu există, pentru că noi trăim cu și printre bucățele. Nu putem să concepem un intreg care să ne încânte ca atare.Poate din cauza asta și încercîm să mai schimbăm pe ici, pe colo lucrurile, pe noi, pe ceilalti.
Asa e si cu iubirea asta, ma gandeam. Concept cam abstract pentru ca poate eu mi-l inchipuiam acum vreo 20 de ani complet ci nu are cum sa fie asa. Nu ca nu as fi iubita sau nu as iubi. Doar ca in sensul asta, lumesc, de-asta zic eu ca iubirea e bullshit. In fine.
So, iubesti o sclipire de inteligenta, un zambet strengar si doi ochi albastri. Asa au fost ai mei. Mereu albastri. Cu o mica ratacire de cateva saptamani.
Astfel, cred ca reteta e ca suma lucrurilor pe care le placi sa o depaseasca pe cea a lucrurilor care nu-ti plac. Asa ajungi sa intelegi, sa suporti, sa accepti, sa traiesti in liniste si pace. Si, daca e cazul, nu sa schimbi, doar sa mai indrepti pe ici pe colo si sate lasi putin indreptat. Ca sa existe si o punte de legatura, niste lucruri, idei, preferinte comune.

Nu stiu de unde mi-a venit asta. Azi in taxi ma gandeam, uitandu-ma pe geam, la o masina sport draguta, habar n-am ce marca si nenea ala, taximetristul, imi spunea: Asta e perfectă! Ce bine e sa ai o mașina unica!

Poate ce-i unic e perfect sau perfectul e unic. Eu tind sa cred ca e imposibil sa fii perfect si al naibii de greu sa fii unic. Poate tot asa, doar pe bucatele :)

Comments

Popular posts from this blog

Opreste-te, clipa! Esti atat de frumoasa!

Scufita Rosie - varianta pentru adulti, versiunea lui Rares

Furiously Happy. Or not.