Page One: Inside The New York Times

Pentru ca nu ai cum sa nu iubesti The New York Times, de la fontul ala al lor, cu care e scris mare si frumos numele ziarului si pana la oamenii care lucreaza acolo si povestile pe care le cauta, le documenteaza, le scriu.

Am vazut zilele trecute un documentar senzational - Page One: Inside the New York Times. Se vorbeste despre criza din presa si de peste tot, sunt povestile unor oameni care lucreaza acolo si de peste 30 de ani, se vorbeste despre newsroom-uri si desprecum presa evolueaza odata cu tehnologia si nu ai cum sa te opui, ca prea scrisa moare, dar nu e tragic, pentru ca stirile vor exista mereu.

Sunt surprinse momentele concedierii din 2010 cand din cei peste 1.200 de angajati sunt dati afara 100.

E prezentata o sedinta de sumar, cateva subiecte bomba nascute de la primele informatii si dezvoltate frumos.

Sunt urmariti cativa editori si reporteri pe teren sau stand in birourile lor, vorbind la telefon, nascand idei si tactici.

E superb documentarul asta, nu doar pentru ca e The New York Times, ci pentru ca e prezentata realitatea frumos, inteligent, visele devenite realitate, importanta presei si impatcul ei.

Eu zic sa il vedeti, sa traiti la maxim cele 92 de minute si sa visati frumos, noaptea, viata agitata, plina, spumoasa, din fata unui birou situat in impozanta cladire.

Voiam sa va povestesc in multe paragrafe, povestile prezentate in documentar, dar pentru ce sa spoil all the fun. Vizionati-l singuri, in intuneric, stand frumos in pat, cu o cana de ceai fierbinte, sau de vin fiert.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)