Sarbatoare fericita! Una...

Fie, sa zicem ca acum, merge urarea Srbatori Fericite!, pentru ca avem si Revelionul in care sarbatorim fie trecerea vechiului an, fie venirea celui nou, fie... nu stiu. Craciunul deci, si Revelionul.

Dar de Pasti, de exemplu, care-s cele doua, trei, zece sarbatori pentru care primim urarea Sarbatori Fericite?

Bine, stiu ca bat putin campii, ca asa se zice. Dar eu vreau sa zic Sarbatoare fericita si gata. Craciunul e unul, Revelionul mi se pare o noapte in care oamenii fac prea mare tam-tam 4 nothing si cu asta basta. Una zic, una sa fie!

Comments

Anonymous said…
Sunt mai multe evenimente celebrate atunci - intrarea tipului aluia in Jerusalem, saptamana de chin si jale, punerea pe stalp, invierea, iar daca esti evreu mai e si fuga din Egipt. Nu-i incorect sa-i zici cuiva 'sarbatori OK', pentru ca-s vreo cateva celebrari inlantuite. Cam la fel cu crismasu' - e vorba de festivitati intrate in obicei inca de pe vremea cand spoirea peretilor pesterii era forma cea mai elevata de exprimare artistica, care marcau incheierea unui nou ciclu agricol si indiferent de locul in care te afli pe glob, indiferent de tara, limba, credinta etc., cam gasesti un numar de forme de sarbatorire a sfarsitului de ciclu solar. Cred ca asa-i cel mai politically correct sa spui: 'sarbatori fericite', ca sa nu antagonizezi persoana, daca nu stii exact ce si cate chestii serbeaza si ce semnificatie au pentru individ. Parerea mea...

However, asta era doar raita trimestriala, ca-mi place sa citesc in volum si nu foileton, declansata acusi spontan, fix de ideea. Asa ca numa' bine, sarbatori fericite :))

P.S. Ca nu mai caut acum in urma - daca tipa are accident din 10 in 10 minute sau metri, e viata normala, accident e cand nu i se intampla nimic in urmatorul interval de 10 :p

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)