Cat costa o SUGATIVA?

SU-GA-TI-VA!

Funny moment acum cateva zile, in Diverta, cu un angajat tinerel. "Mama-copiilor" voia sa cumpere banale sugative pentru feciorii ei. Cu totii am avut, dar nu toti le stim spune pe nume -sugativa-.

Il intreaba pe un tinerel unde gaseste sugative, iar privirea lui buimaca ne-a buimacit si pe noi. Brunetelul habar nu avea ce e aia sugativa, astfel incat "Mama-copiilor" i-a explicat ca e "hartie dintr-aia, care suge cerneala" *sau ceva similar* iar atunci, tinerelul a mers la un coleg de-al lui tanar (nu tinerel) caruia i-a explicat frumusel ca e o doamna care intreaba de hartie dintr-aia care suge cerneala bla-bla. Tanarul stia ce e aia sugativa si ne-a aratat pe ce raft se gaseste.

Ciudat rau, ca doar nu e regionalism or something, e pur si simplu... SU-GA-TI-VA.

Pe de alta parte, ok, nu stii ca sugativa e hartia aia care suge cerneala de pe foaia caietului, dar sigur ai auzit expresia. "Ma, sa vezi ce a facut Andronache la chef la Smenaru'. A dat gata toata sticla de whiskey veche de cinspe ani! Ma, da' sugativa mai e baiatul asta!"

Oare... tinerelul o fi crezut ca sugativa e un cuvant care inseamna doar ata, un betiv si gata? Daca da, tare derutat trebuie sa fi fost atunci cand a fost intrebat unde se gasesc sugativele :)

VOI STIATI CE E AIA SUGATIVA?

Comments

Anonymous said…
Cine, eu? Ca ma si speriasi. Dar, da, stiam.

Si pentru ca btw, aia cu sticla de cinspe ani fu doar spirit de gluma, sau inspirat din caz real? Sa-mi zici clar, ca nu ne jucam cu momentele de awe - o ai in fata in viu cand scrii? O, kindred spirit!... Cum m-ai mai palit si uite-ma cum mai cad!... Ultima data am vazut una acum cativa ani, cadou de craciun de la cineva. In plus, era plina, ceea ce a facut surpriza sensibil mai placuta decat daca era viceversa.

Dar revenind, chiar m-ai prins in una din noptile alea faultoase, cu sensibilitati la melalcoolizari temporale. Nu-mi amintesc cand am vazut ultima data sugativa, oricat mi-as scurtcircuita neuronul. E-hee, taica, stiti voi cum ierea pe vremea mea!?... Nu, pe bune, stie careva? :) Ca povestiti-mi si mie.

E o cruzime nesfarsita sa te adresezi asa, iresponsabil, trecatorului nevinovat. Desi, intr-un fel, e haios, daca stai sa te gandesti - dinozaurul trebuia inviat, ca murise fara sa afle ca i-a trecut vremea... -Hey, Dino, Dino, Dino!... -Ha? Ce? Ce? Ce-i?... -Ba, trezeste-te ba, trezeste-te!... -Ce, ma, ce-ai, ce-i?... -Vrusei sa-ti zic extinctie usoara, vise placute, ca uite, eu te pazesc sa nu te trezeasca vreun idiot. Ce-i privirea asta? STIAI ca-i epoca ta obisnuita de culcare, nu-i asa!?...

Bat campii :) Uite, vezi ce sacaitor este!? :))

Still...

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)