Copiii, aceste fiinte dragalase. Sense the irony?

Il poti considera pamflet. Sau nu.

Inainte sa intram si noi in cercul asta in care te rotesti ametitor again and again si forever - aka tagma parintilor - Bogdan spunea ca el vrea mai multi copii, o familie mare, sa vina toti acasa de sarbatori bla-bla-bla. Acum, la cateva saptamani dupa ce are primul copil din lista lui lunga nu ii mai invidiaza pe cei care au mai multi si nici nu-si mai doreste. Acum simte un mare respect pentru parintii cu mai multi copii. Asa cum simti pentru un erou.
Eu nu imi doream nici un copil si ii consideram, in gluma, nebuni pe cei care au copii - in principiu mai multi - Acum sunt absolut convinsa ca sunt nebuni. Sau, fie, nu nebuni, dar macar masochisti - si nu in sensul bun al cuvantului, if u know what I mean -

Dupa ce devii parinte ti se schimba lista de prioritati dar si de idealuri in viata. Unul dintre idealuri e - inevitabil pentru toti parintii din cate am auzit - sa dormi. Noaptea, dimineata, in miezul zilei, cand o fi. Sa dormi asa, de neam prost, 10 ore si sa nu te trezeasca nimeni.  10 ore neintrerupt, in aceeasi zi, evident.

Dupa ce ai un copil afli diverse dragalasenii despre el - or not - afli si ca omul ala mic are puteri paranormale. Adoarme. Doarme deja de 15 minute si te ridici sa mergi - sa te tarasti uneori - spre frigider sa iti iei ceva - pentru ca ai uitat cand ai mancat ultima data -. Ei bine, in momentul ala se trezeste. E noapte, a mancat si adoarme. Pleci de la el din camera, intri la tine, te pui in pat. In momentul ala se trezeste. Mergi iar la el, doarme - 45 de minute mai tarziu -, mergi iar sa te pui in pat. Cand te asezi, se trezeste. Poti repeta actiunea la infinit, fie ca e vorba de mancare, somn, mers la toaleta s.a. So, paranormal or what?

Bebelusul tau e mai tare decat orice dieta Dukan. Isi da seama ca trebuie sa slabesti dupa sarcina si de asta e ca un senzor care da alarma atunci cand te apropii de frigider.

Copilul tau stie ca, femeie fiind, cand era mica si jucai fotbal cu baietii, te puneau sa stai in poarta. Si vrea sa vada daca ti-ai pastrat abilitatile de portar. De cateva ori pe zi/noapte trebuie sa sari si sa aperi cu pieptul, palmele sau ce apuci mai intai ca pipi sa nu cumva sa ajunga pe covor, pereti samd.

Incep sa cred ca femeile care sunt campioane la skandenberg au multi copii sau sunt, pe ascuns, bone. De la atata ridicat din si pus in pat bebelusii au facut muschii aia la maini. Sunt convinsa.

Bebelusii sunt si tare smecheri. Ei stiu deja ca atunci cand ai musafiri trebuie sa te porti frumos si, brusc, devin niste ingerasi. Cum pleaca musafirii - care chiar ii cred ingerasi si pe tine putin dus de te plangi asa - "ingerasii"  recupereaza agitatia, nervii, plansetele si alte obiceiuri care iti mananca zilele, noptile, timpul si sufletul.

Stii Married, with children. Sau Familia Bundy, tradus la noi. Ei bine, mereu am crezut ca problema e "married". Ei, nu. Acum mi-am dat seama ca am privit lucrurile gresit. "With children" ala e problema.








And so on, and so on... lista e deschisa si asa presupun ca va ramane. Doar personajul principal va isi va schimba infatisarea, insa naravul ba. Va ramane mereu un copil. Si la 40 de ani. Si da, nici atunci nu o sa apuci sa dormi mai bine, doar se stie ca batranii se trezesc cu noaptea in cap.

Copiii... aceste fiinte dragalase.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)