Life is like a slice of pizza! You can always choose what you're gonna get

Pizzeria Da Michele e una dintre cele mai vechi si e considerata a avea cea mai buna pizza din lume. E simpla si cu gust. E celebra si extrem de ieftina. Acolo merg vedetele care ajung in Napoli - sunt poze cu Julia Roberts si altii.


 La ora pranzului e coada in fata pizzeriei (si poza e facuta in octombrie, probabil in sezon turistic e si mai si) Oamenii asteapta si cateva ore ca sa o guste. Iar cei care intra comanda, o primesc repede, o mananca si apoi pleaca. Daca zabovesc la masa dupa ce termina pizza sunt rugati frumos sa plece.



Sunt doua sortimente -
 Margherita care e pizza simpla formata din blat, mozzarella de bivolita si evident, sos de rosii. A, si o frunza de busuioc aruncata pe undeva, deasupra.
 Marinara are in plus usturoi.


Prima e 4 euro, cea de-a doua 4,5 euro si e imensa. O mananci in schimb din cateva inghitituri pentru ca e, practic, cam blat gol.

 Pana una-alta, info pe site www.damichele.it sau pe Google.

La noi, pizza ti-o faci dupa gustul tau. Blat, rosii si mozzarella sunt de la sine intelese, dar apoi adaugi bacon, porumb, masline, gorgonzola, ardei iute, ardei capia si cine stie cate si mai cate. Practic, poti sa iti faci pizza pe gustul tau. Cu-de-toate.

Daca tu crezi ca life is like a box of chocolates te inseli. Orice ai alege e dulce. Si ciocolata amaruie de e, tot ciocolata e pana la urma. Asadar, life is like a slice of pizza... cu-de-toate. Pui pe blatul ala ce si cate vrei, pana ajunge atat de satioasa incat te simti satul dupa doua inghitituri. Problema nu e ca ajungi sa ai o pizza bogata. Problema e ca nu mai simti esenta ei - cum e margherita de la Da Michele - . Ba mai mult, nu mai simti esentele in sine. E un gust care iti place, dar nu te poti bucura, pe indelete, separat, de fiecare ingredient in parte. Pe masura ce adaugi un ingredient iti poate creste satisfactia, sentimentul de satietate, paleta coloristica din farfurie, dar nu poti sa mai savurezi fiecare ingredient in parte asa cum ai dori. Ai o pizza cu de toate, gusturi care iti tin de foame si te ingrasa si care iti pot face rau daca abuzezi. No box of chocolates. Depinde doar cate ingrediente vrei sa ai pe blat. Poti alege doua pe care sa le simti si de care sa te bucuri - dar sa nu cunosti altele - sau cinci care sa se amestece si carora sa le faci fata cu greu, dar totusi sa le stii, la final, gustul. Your choice, your taste buds, your time, your life. Taste them all or enjoy one. Either way, you'll regret not choosing the other way.

Comments

Popular posts from this blog

HELP! Glume, bancuri si altele asemenea...

De 1 iunie e ziua barbatului, pentru ca ei raman TOATA VIATA copii

Sandy Belle :)